NRK Meny
Normal

Ny «Frost»-film på vei

Disney lager ny «Frost»-kortfilm som skal ha premiere når snøen smelter i 2015.

Stillbilde fra Disney-filmen Frozen: Isfjord

ISFJORD: De norskinspirerte landskapene i suksessfilmen «Frost» blir å se i en ny kortfilm som skal ha premiere våren 2015.

Foto: daram

Tegnefilmen «Frost» (originaltittel «Frozen») ble en enorm suksess for Disney. Den H.C. Andersen-inspirerte filmen spilte inn nesten åtte milliarder kroner for mediegiganten.

Nå lager Disney en «oppfølger» som ifølge bransjebladet Variety skal ha premiere våren 2015. Den nye «Frost»-filmen skal bli en kortfilm.

Historien tar utgangspunkt i at karakteren Anna har bursdag, og Elise og Kristoff vil gi henne den beste mulige feiringen. Men de magiske kreftene hennes setter mer enn bare festen på spill. Snømannen Olaf skal også vær med i filmen.

Filmmusikken til «Frost» har på typisk Disney-vis blitt enormt populær. Derfor gleder nok mange seg over at en helt ny låt er med i den kommende kortfilmen.

Det blir de sammen menneskene som regisserer og produserer filmen. Jennifer Lee og Chris Buck har regi, mens Peter Del Vecho produserer.

«Frost» vant to Oscar-priser for henholdsvis beste sang og beste animerte film, i tillegg til en Golden Globe i samme kategori.

Som tidligere nevnt har «Frost» vært en enorm suksess for Disney.

Filmen er kraftig inspirert av norsk natur og kultur, og Disney har satt opp egne «Frost»-cruise for fans av filmen som vil se Norge.

Se video der filmskaperne forteller om hvordan de ble inspirert av Norge.

Kulturstrøm

  • Kraftwerk i duett med astronaut

    Astronauten Alexander Gerst spilte sammen med bandet Kraftwerk i en overføring fra romstasjonen ISS. De tyske elektronika-pionerene holdt fredag konsert for 7.000 fans på Stuttgart Schlossplatz. Da dukket Gerst (42) uventet opp i en direkte overføring fra ISS. – ISS er en «Mensch-Maschine», sa Gerst, med henvisning til et av Kraftwerks album (NTB).

    NETHERLANDS-MUSIC-KRAFTWERK
    Foto: PAUL BERGEN / Afp