Ny «Frost»-film på vei

Disney lager ny «Frost»-kortfilm som skal ha premiere når snøen smelter i 2015.

Stillbilde fra Disney-filmen Frozen: Isfjord

ISFJORD: De norskinspirerte landskapene i suksessfilmen «Frost» blir å se i en ny kortfilm som skal ha premiere våren 2015.

Foto: daram

Tegnefilmen «Frost» (originaltittel «Frozen») ble en enorm suksess for Disney. Den H.C. Andersen-inspirerte filmen spilte inn nesten åtte milliarder kroner for mediegiganten.

Nå lager Disney en «oppfølger» som ifølge bransjebladet Variety skal ha premiere våren 2015. Den nye «Frost»-filmen skal bli en kortfilm.

Historien tar utgangspunkt i at karakteren Anna har bursdag, og Elise og Kristoff vil gi henne den beste mulige feiringen. Men de magiske kreftene hennes setter mer enn bare festen på spill. Snømannen Olaf skal også vær med i filmen.

Filmmusikken til «Frost» har på typisk Disney-vis blitt enormt populær. Derfor gleder nok mange seg over at en helt ny låt er med i den kommende kortfilmen.

Det blir de sammen menneskene som regisserer og produserer filmen. Jennifer Lee og Chris Buck har regi, mens Peter Del Vecho produserer.

«Frost» vant to Oscar-priser for henholdsvis beste sang og beste animerte film, i tillegg til en Golden Globe i samme kategori.

Som tidligere nevnt har «Frost» vært en enorm suksess for Disney.

Filmen er kraftig inspirert av norsk natur og kultur, og Disney har satt opp egne «Frost»-cruise for fans av filmen som vil se Norge.

Se video der filmskaperne forteller om hvordan de ble inspirert av Norge.

Kulturstrøm

 • Åleine om å betale tilbake

  Ålesundsartisten Sigrid Raabe er den einaste som har betalt tilbake overskot av koronamidlar, skriv Aftenposten. Fleire artistar fekk støtte frå staten på grunn av tapte inntekter, mellom andre Highasakite og Vassendgutane. Aftenposten har fått innsyn i pengeutbetalingane hos Kulturrådet, og den viser at dei fleste beheldt pengane dei fekk, sjølv om dei gjekk med overskot.

  Sigrid Raabe
  Foto: Frode Berg / NRK
 • Picasso-kunst solgt for 835 mill.kr

  Elleve malerier og andre kunstverker av Pablo Picasso, er solgt på en Sotheby's-auksjon i Las Vegas for over 100 millioner dollar, rundt 835 millioner kroner. Det dyreste bildet ble maleriet «Kvinne med rød-oransje alpelue» fra 1938, som viser en av Picassos elskere, Marie-Therese Walter, melder Reuters.

  Picassobildet "Kvinne med rød-oransje alpelue" ble solgt på auksjon i Las vegars lørdag
  Foto: Ellen Schmidt / AP
 • Våpen avfyrt i vanvare to ganger

  Ved minst to tilfeller ble rekvisittvåpen utilsiktet avfyrt på Alec Baldwins filmsett før en kvinne ble drept, ifølge New York Times. Rettsdokumenter viser at politiet retter etterforskningen mot spesialisten som hadde ansvar for våpenet og for assistenten som ga det til Baldwin.