NRK lanseres på Apple TV

Nå kan du se alt av NRKs TV-programmer på Apple TV.

Holiday Tech Gifts Internet TV

ENDELIG: Nå er NRKs programmer tilgjengelig på denne boksen. – Etterspørsel fra publikum har vært stor, og vi har jobbet lenge med å få innpass på denne plattformen, sier Flesjø.

Foto: Mark Lennihan / Ap

– NRK jobber med å være tilgjengelig der folk er. Etterspørsel fra publikum etter å få NRK-innholdet tilgjengelig i Apple-TV har vært stor, og vi har jobbet lenge med å få innpass på denne plattformen, sier Nicolai Flesjø, On demand-sjef i NRK.

Nå er NRKs programmer tilgjengelig på denne boksen. Du kan lete igjennom NRKs programmer med fjernkontrollen og se programmene i full kvalitet.

Apple-TV er en liten svart boks som gir deg mulighet til å strømme programmer og filmer rett til TV-apparatet, og rundt 15 prosent av befolkningen har en Apple TV.

Drama, humor og dokumentarer

Kampen for tilværelsen

SERIE-HØSTEN: Forfattertrioen Erlend Loe, Per Schreiner og Bjørn Olaf Johannessen står bak dramaserien «Kampen for tilværelsen», som gir et humoristisk skråblikk på hvordan vi har det i Norge i dag. Se premiere av NRK-serien på Apple-TV i neste måned.

Foto: Thomas Ekström / NRK

Når du trykker på NRK TV-knappen på Apple-TV får du presentert de aktuelle og populære programmene fra NRK. Du kan også lete deg igjennom kategorier for å finne programmer som er relevante for deg. Programmene finnes i høy kvalitet slik at bildet på den store skjermen blir svært godt.

– Strømme-TV har blitt veldig populært i Norge. Det mest brukte NRK-innholdet folk ser, når de selv bestemmer tidspunktet, er store dramaserier og humorprogrammer. Men dokumentarer fra NRK er også populært, sier Nicolai Flesjø.

– Vi gleder oss til høsten med mange spennende programmer som «Kampen for tilværelsen», ny sesong av «Lilyhammer» og familiesamleren «Side om Side», nå også på TV-skjermen når folk selv vil, sier Flesjø.

Også til Chromecast

Det er ikke bare boksen fra Apple du kan se dette på. Før sommeren lanserte NRK tilbudet på Chromecast, en liten TV-pinne du setter i TV-en. Denne gjør det mulig å overføre TV-strømmen fra PC, nettbrett og mobil rett til TV-apparatet.

TV sprer seg til stadig flere skjermer og NRK jobber kontinuerlig med utvikling for gjøre det lettest mulig å se godt norsk innhold tilpasset deres nye medievaner.

Se smakebit fra NRKs nye TV-serie «Kampen for tilværelsen» som har premiere onsdag den 10. september.

Serie fra NRK Drama som gir et humoristisk skråblikk på hvordan vi har det i Norge i dag – egentlig. Den unge, polske akademikeren Thomasz reiser til Norge for å hente penger fra en far han aldri har
truffet. Etter hvert kommer han i kontakt med en priviligert og
velmenende gruppe borgere i Ullevål Hageby. Det er en sympatisk
elite som i mangel av reelle problemer er gode til å skape sine
egne. Vi følger et tyvetalls karakterer, nordmenn og polakker, unge
og gamle, normalt store og kortvokste, gjennom gleder, sorger,
krenkelser og det daglige slitet og strevet.

Kulturstrøm

 • Artisten Adele avlyser: – Halve teamet har korona

  Artisten Adele avlyser den første av sine planlagte weekend show som hun skulle ha i Las Vegas fredag 21. januar.

  – Halve teamet mitt har korona og det er umulig å fullføre showet, deler hun i en video på Instagram.

  Hun legger til at det også har vært leveringsproblemer til showet, skriver BBC.

  Adele ba også om unnskyldning til fansen som allerede hadde kommet til Las Vegas for helgen.

  – Jeg beklager at dette skjer i siste øyeblikk. Jeg er opprørt, flau og lei meg for alle som måtte reise hjem igjen, sier artisten.

  Hun er fast bestemt på at konserter skal det bli, frem i tid.

  – Vi jobber med å finne nye datoer nå, og jeg skal gjennomføre showet mitt, sier hun.

  Mange av fansen har støttet avgjørelsen hennes, mens andre er rasende over at hun avlyste 24 timer før konserten skulle finne sted.

  Artisten Adele kunngjorde på sin Instagram konto at hun måtte avlyse en lenge planlagt konsert etter at halve teamet hennes er smittet av korona.
  Foto: skjermdump Adele/Instagram