NRK lanseres på Apple TV

Nå kan du se alt av NRKs TV-programmer på Apple TV.

Holiday Tech Gifts Internet TV

ENDELIG: Nå er NRKs programmer tilgjengelig på denne boksen. – Etterspørsel fra publikum har vært stor, og vi har jobbet lenge med å få innpass på denne plattformen, sier Flesjø.

Foto: Mark Lennihan / Ap

– NRK jobber med å være tilgjengelig der folk er. Etterspørsel fra publikum etter å få NRK-innholdet tilgjengelig i Apple-TV har vært stor, og vi har jobbet lenge med å få innpass på denne plattformen, sier Nicolai Flesjø, On demand-sjef i NRK.

Nå er NRKs programmer tilgjengelig på denne boksen. Du kan lete igjennom NRKs programmer med fjernkontrollen og se programmene i full kvalitet.

Apple-TV er en liten svart boks som gir deg mulighet til å strømme programmer og filmer rett til TV-apparatet, og rundt 15 prosent av befolkningen har en Apple TV.

Drama, humor og dokumentarer

Kampen for tilværelsen

SERIE-HØSTEN: Forfattertrioen Erlend Loe, Per Schreiner og Bjørn Olaf Johannessen står bak dramaserien «Kampen for tilværelsen», som gir et humoristisk skråblikk på hvordan vi har det i Norge i dag. Se premiere av NRK-serien på Apple-TV i neste måned.

Foto: Thomas Ekström / NRK

Når du trykker på NRK TV-knappen på Apple-TV får du presentert de aktuelle og populære programmene fra NRK. Du kan også lete deg igjennom kategorier for å finne programmer som er relevante for deg. Programmene finnes i høy kvalitet slik at bildet på den store skjermen blir svært godt.

– Strømme-TV har blitt veldig populært i Norge. Det mest brukte NRK-innholdet folk ser, når de selv bestemmer tidspunktet, er store dramaserier og humorprogrammer. Men dokumentarer fra NRK er også populært, sier Nicolai Flesjø.

– Vi gleder oss til høsten med mange spennende programmer som «Kampen for tilværelsen», ny sesong av «Lilyhammer» og familiesamleren «Side om Side», nå også på TV-skjermen når folk selv vil, sier Flesjø.

Også til Chromecast

Det er ikke bare boksen fra Apple du kan se dette på. Før sommeren lanserte NRK tilbudet på Chromecast, en liten TV-pinne du setter i TV-en. Denne gjør det mulig å overføre TV-strømmen fra PC, nettbrett og mobil rett til TV-apparatet.

TV sprer seg til stadig flere skjermer og NRK jobber kontinuerlig med utvikling for gjøre det lettest mulig å se godt norsk innhold tilpasset deres nye medievaner.

Se smakebit fra NRKs nye TV-serie «Kampen for tilværelsen» som har premiere onsdag den 10. september.

Serie fra NRK Drama som gir et humoristisk skråblikk på hvordan vi har det i Norge i dag – egentlig. Den unge, polske akademikeren Thomasz reiser til Norge for å hente penger fra en far han aldri har
truffet. Etter hvert kommer han i kontakt med en priviligert og
velmenende gruppe borgere i Ullevål Hageby. Det er en sympatisk
elite som i mangel av reelle problemer er gode til å skape sine
egne. Vi følger et tyvetalls karakterer, nordmenn og polakker, unge
og gamle, normalt store og kortvokste, gjennom gleder, sorger,
krenkelser og det daglige slitet og strevet.

Kulturstrøm

 • Stein Winge fikk ærespris

  Regissør Stein Winge fikk Heddakomiteens ærespris under norsk teaters store festkveld på Det Norske Teatret i kveld. Winge ble hyllet for sitt mot til å tenke stort og nytt, skriver juryen.

  Heddaprisen 2019.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Eggen på sokkel

  Bare to dager etter at Nils Arne Eggen ble utskrevet fra sykehuset så han statuen av seg selv bli avduket utenfor Lerkendal. 77-åringen førte Rosenborg til 14 seriemesterskap gjennom en trenerkarriere som startet allerede i 1971.

 • Klouma Høiner fikk første Heddapris

  Espen Klouman Høiner fikk prisen Beste scenetekst for sin første soloforestilling, «Vi folket!»

  Klouman Høiner har utdannelsen sin fra Statens Teaterhøgskole, og mange vil kjenne ham igjen fra filmer, som «Bare Bea» (2004), «Reprise» (2006), «Switch» (2007) og «En som deg» (2013) (NTB).

  Espen Klouman Høiner
  Foto: Cathrine Elnan / NRK