Han skal spille i en av verdens største TV-serier

Torstein Bjørklund (28) fra Tromsø har kapra en rolle i ABC-serien «Once Upon a Time».

Ung mann med skjegg og gammeldags vinterklær

Torstein Bjørklund har også spilt i NRK-suksessen «Kampen om tungtvannet». Nå har han samme stuntmann som Leonardo Di Caprio hadde i «The Revenant».

Foto: Pullman

– Alle i produksjonen er sinnssykt gode på det de gjør. Det gjør det lettere for meg å leke på jobb og å gjøre det bra selv, sier Torstein Bjørklund til NRK.

– Samtidig blir det mer press på å prestere. Man vil jo gjøre det bra når det står så mange mennesker og venter på deg. Men det er verdt det når man ser resultatet.

Robert Carlyle

Torstein Bjørklund har vært fan av skuespilleren Robert Carlyle helt siden «Trainspotting» kom for tjue år siden. Nå er de kolleger.

Foto: ALASTAIR GRANT / AP

Klokka har så vidt bikka fem på morgenen når vi snakker med 28 år gamle Bjørklund, som gjør seg klar til nok en arbeidsdag på sett i kanadiske Vancouver.

Han har kapra en rolle i ABC-serien «Once Upon a Time», som nå går i sin sjette sesong og sendes i smått utrolige 190 land. Men akkurat hvilken rolle han har, kan han ikke si noe om.

– Dette er jo en fantasyserie, hvor eventyrfigurer tar steget over i den virkelige verden. Jeg spiller en figur fra den mytologiske verden, men mer enn det får jeg ikke lov til å si før episoden sendes i januar, forteller han.

– Takknemlig for dem som har bana veien

Ingrid Bolsø Berdal på Westworld-premieren i Hollywood

Ingrid Bolsø Berdal gjør suksess med «Westworld». Her på premierefest.

Foto: Frazer Harrison / Afp

Torstein Bjørklund er langt fra alene om å være norsk skuespiller i en stor, amerikansk TV-serie. Blant annet gjør Ingrid Bolsø Berdal suksess med «Westworld» og Kristofer Hivju har vært med i flere sesonger av «Game of Thrones».

Og akkurat det er 28-åringen vanvittig takknemlig for, han mener kollegene har bana vei for ham.

– Det er ganske absurd å komme til et stort sett i Canada, og så viser det seg at vi kjenner de samme folkene. Det var fullstendig uaktuelt for ti år siden. Dette er på mange måter en laginnsats. Jeg har fått litt av denne medvinden fordi det har kommet folk før meg, sier han.

Bjørklunds manager i Norge, Harald Dal, mener skuespilleren rett og slett er et bevis på at hardt arbeid betaler seg.

– Torstein har virkelig stått på. Det gjør dette ekstra gøy. Når man får spørsmål om å levere prøvefilm, må man levere raskt, og man må levere bra vare. Han er ikke en kar som tar lett på ting, sier Dal.

– Ikke i nærheten av «Game of Thrones»

Marte Hedenstad er programleder i Ikke gjør dette hjemme.

Marte Hedenstad er journalist i Filmpolitiet på NRK P3.

Foto: Erlend Laanke Solbu / NRK

Journalist i Filmpolitiet i NRK P3, Marte Hedenstad, gleder seg over at nok et nordmann har fått en rolle i en stor, amerikansk TV-serie.

– «Once upon a time» er en populær serie som har mange fans i hele verden, så dette er gøy! Men det er ikke en serie som kan måle seg med «Game of Thrones», for eksempel. Den er ikke i nærheten av å ha et så stort budsjett, forteller hun.

Nå er journalisten spent på hvilken av de kjente eventyrfigurene Bjørklund skal spille.

Svaret får vi altså i januar.

Kulturstrøm

  • Idris Elba i «Cats»

    Den britiske skuespilleren Idris Elba er siste tilskudd til rollelisten til den kommende filmversjonen av dansemusikalen «Cats». I filmen skal Elba tre inn i rollen som «skurkenes skurk», den slemme katta Macavity, melder Billboard. Elba slutter seg til en stab som er temmelig stjernespekket: Taylor Swift, Jennifer Hudson og Ian McKellen er allerede om bord. Andrew Lloyd Webbers kattemusikal «Cats» bygger på T. S. Eliots diktsamling «Å nærme seg en katt» fra 1939.

    Luther (series 4)
    Foto: Steffan Hill / BBC 2015
  • 2.250 euro i bot fra biblioteket

    En tysk psykologiprofessor er ilagt en bot på 2.250 euro for å ha levert tilbake bøker til høyskolens bibliotek for sent. Professoren leverte tilbake 50 bøker for sent til biblioteket ved Hochschule Niederrhein i delstaten Nordrhein-Westfalen. Saken har nå havnet i retten. I retten fredag sa forsvareren at professoren anker boten fordi hun mener den er uforholdsmessig høy (NTB).