Hopp til innhold

Han skal spille i en av verdens største TV-serier

Torstein Bjørklund (28) fra Tromsø har kapra en rolle i ABC-serien «Once Upon a Time».

Ung mann med skjegg og gammeldags vinterklær

Torstein Bjørklund har også spilt i NRK-suksessen «Kampen om tungtvannet». Nå har han samme stuntmann som Leonardo Di Caprio hadde i «The Revenant».

Foto: Pullman

– Alle i produksjonen er sinnssykt gode på det de gjør. Det gjør det lettere for meg å leke på jobb og å gjøre det bra selv, sier Torstein Bjørklund til NRK.

– Samtidig blir det mer press på å prestere. Man vil jo gjøre det bra når det står så mange mennesker og venter på deg. Men det er verdt det når man ser resultatet.

Robert Carlyle

Torstein Bjørklund har vært fan av skuespilleren Robert Carlyle helt siden «Trainspotting» kom for tjue år siden. Nå er de kolleger.

Foto: ALASTAIR GRANT / AP

Klokka har så vidt bikka fem på morgenen når vi snakker med 28 år gamle Bjørklund, som gjør seg klar til nok en arbeidsdag på sett i kanadiske Vancouver.

Han har kapra en rolle i ABC-serien «Once Upon a Time», som nå går i sin sjette sesong og sendes i smått utrolige 190 land. Men akkurat hvilken rolle han har, kan han ikke si noe om.

– Dette er jo en fantasyserie, hvor eventyrfigurer tar steget over i den virkelige verden. Jeg spiller en figur fra den mytologiske verden, men mer enn det får jeg ikke lov til å si før episoden sendes i januar, forteller han.

– Takknemlig for dem som har bana veien

Ingrid Bolsø Berdal på Westworld-premieren i Hollywood

Ingrid Bolsø Berdal gjør suksess med «Westworld». Her på premierefest.

Foto: Frazer Harrison / Afp

Torstein Bjørklund er langt fra alene om å være norsk skuespiller i en stor, amerikansk TV-serie. Blant annet gjør Ingrid Bolsø Berdal suksess med «Westworld» og Kristofer Hivju har vært med i flere sesonger av «Game of Thrones».

Og akkurat det er 28-åringen vanvittig takknemlig for, han mener kollegene har bana vei for ham.

– Det er ganske absurd å komme til et stort sett i Canada, og så viser det seg at vi kjenner de samme folkene. Det var fullstendig uaktuelt for ti år siden. Dette er på mange måter en laginnsats. Jeg har fått litt av denne medvinden fordi det har kommet folk før meg, sier han.

Bjørklunds manager i Norge, Harald Dal, mener skuespilleren rett og slett er et bevis på at hardt arbeid betaler seg.

– Torstein har virkelig stått på. Det gjør dette ekstra gøy. Når man får spørsmål om å levere prøvefilm, må man levere raskt, og man må levere bra vare. Han er ikke en kar som tar lett på ting, sier Dal.

– Ikke i nærheten av «Game of Thrones»

Marte Hedenstad er programleder i Ikke gjør dette hjemme.

Marte Hedenstad er journalist i Filmpolitiet på NRK P3.

Foto: Erlend Laanke Solbu / NRK

Journalist i Filmpolitiet i NRK P3, Marte Hedenstad, gleder seg over at nok et nordmann har fått en rolle i en stor, amerikansk TV-serie.

– «Once upon a time» er en populær serie som har mange fans i hele verden, så dette er gøy! Men det er ikke en serie som kan måle seg med «Game of Thrones», for eksempel. Den er ikke i nærheten av å ha et så stort budsjett, forteller hun.

Nå er journalisten spent på hvilken av de kjente eventyrfigurene Bjørklund skal spille.

Svaret får vi altså i januar.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters