NRK Meny
Normal

Spiller i HBO-suksessen «Westworld»: ​ – Over all forventning

Se intervjuet med Ingrid Bolsø Berdal (36) der hun snakker om rollen i HBOs nyeste seersuksess «Westworld».

Ingrid Bolsø Berdal i Westworld

Skuespiller Ingrid Bolsø Berdal spiller roboten Armistice i HBO-serien «Westworld».

Ifølge BBC fikk 3,3 millioner seere med seg premieren på science fiction-dramaet «Westworld» på HBO mandag. Med det ble premieren den mest sette på tre år for seriegiganten.

Vold uten konsekvenser

Ingrid Bolsø Berdal på Westworld-premieren i Hollywood

Ingrid Bolsø Berdal på «Westworld»-premieren i Hollywood, California 28. september.

Foto: PHIL MCCARTEN / Reuters

Handlingen i «Westworld» spiller seg ut en fornøyelsespark, der folk kan komme og leve som i det ville vesten. Parken er befolket med roboter, som det nesten er umulig å skille fra ekte mennesker.

I parken får gjestene prøve vold uten konsekvenser, for selv om robotene er programmert til å ha følelser, kan de besøkende gjøre hva de vil med dem, som voldtekt og drap.

​ – Hele poenget er at menneskene kan holde på med dette uten konsekvenser, sier Ingrid Bolsø Berdal.

Hun spiller roboten Armistice i serien, og har signert med HBO for seks sesonger.

Strålende anmeldelser

«Westworld» har fått strålende anmeldelser, blant annet i P3s Filmpolitiet, hvor anmelder Sigurd Vik trillet terningkast fem.

– Anmeldelsene er over all forventning. Og mye triveligere å høre om enn all drepingen som jeg driver med i serien, sier Berdal, som slo gjennom med skrekkfilmen «Fritt Vilt» i 2006.

– Underholdning som karakteriseres som «lett» kan likevel ha stor kvalitet i seg, sier Berdal om rollen som actionheltinne.

Ingrid Bolsø Berdal spiller roboten Armistrice i HBO-serien «Westworld»

Ingrid Bolsø Berdal spiller roboten Armistrice i HBO-serien «Westworld».

Foto: HBO

Kulturstrøm

 • Lauryn Hill til Oslo

  Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

  Lauryn Hill på Molde jazzfestival
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sammenligner Hjorth med Ferrante

  Det skorter ikke på godordene når Vigdis Hjorths roman «Arv og miljø» omtales av den britiske avisen The Guardian. Hjorth-romanen blir trukket fram av den britiske storavisen som en av de beste europeiske romanene som er på vei ut på det engelskspråklige markedet. Avisen omtaler boken som et kontroversielt familiedrama som har fått mye kritikerros hjemme, og spør om Hjorth kan bli den nye Ferrante på det engelske markedet. NRKs anmelder beskrev boka som rasende og klok, skjelvende og stringent da den kom, les anmeldelsen her (NTB/NRK).

  Vigdis Hjorth Arv og miljø
 • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

  Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.