NRK Meny
Normal

Spiller i HBO-suksessen «Westworld»: ​ – Over all forventning

Se intervjuet med Ingrid Bolsø Berdal (36) der hun snakker om rollen i HBOs nyeste seersuksess «Westworld».

Ingrid Bolsø Berdal i Westworld

Skuespiller Ingrid Bolsø Berdal spiller roboten Armistice i HBO-serien «Westworld».

Ifølge BBC fikk 3,3 millioner seere med seg premieren på science fiction-dramaet «Westworld» på HBO mandag. Med det ble premieren den mest sette på tre år for seriegiganten.

Vold uten konsekvenser

Ingrid Bolsø Berdal på Westworld-premieren i Hollywood

Ingrid Bolsø Berdal på «Westworld»-premieren i Hollywood, California 28. september.

Foto: PHIL MCCARTEN / Reuters

Handlingen i «Westworld» spiller seg ut en fornøyelsespark, der folk kan komme og leve som i det ville vesten. Parken er befolket med roboter, som det nesten er umulig å skille fra ekte mennesker.

I parken får gjestene prøve vold uten konsekvenser, for selv om robotene er programmert til å ha følelser, kan de besøkende gjøre hva de vil med dem, som voldtekt og drap.

​ – Hele poenget er at menneskene kan holde på med dette uten konsekvenser, sier Ingrid Bolsø Berdal.

Hun spiller roboten Armistice i serien, og har signert med HBO for seks sesonger.

Strålende anmeldelser

«Westworld» har fått strålende anmeldelser, blant annet i P3s Filmpolitiet, hvor anmelder Sigurd Vik trillet terningkast fem.

– Anmeldelsene er over all forventning. Og mye triveligere å høre om enn all drepingen som jeg driver med i serien, sier Berdal, som slo gjennom med skrekkfilmen «Fritt Vilt» i 2006.

– Underholdning som karakteriseres som «lett» kan likevel ha stor kvalitet i seg, sier Berdal om rollen som actionheltinne.

Ingrid Bolsø Berdal spiller roboten Armistrice i HBO-serien «Westworld»

Ingrid Bolsø Berdal spiller roboten Armistrice i HBO-serien «Westworld».

Foto: HBO

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters