Norske artister på topp i Europa

Ina Wroldsen topper europeiske iTunes. Rett bak henne er det Kygo som stjeler showet. – Norge begynner å bli en solid aktør på det internasjonale popmarkedet, sier Music Norway.

Ina Wroldsen, Calvin Harris

POPULÆR I EUROPA: Den siste Calvin Harris-singelen, som Ina Wroldsen både har vokal på og har vært med på å skrive, ligger som nummer 2 på iTunes i hele Europa.

Norske Ina Wroldsen (31) er en av de mest populære artistene i Europa akkurat nå.

Låten «How Deep is your Love», som hun både synger på sammen med Calvin Harris og har vært med å skrive, ligger nå som nummer 2 samlet sett på iTunes i hele Europa. Og det etter kun 13 dager på iTunes.

– Når Ina temaer opp med selveste Calvin Harris er det ikke uventet at det blir populært. Men å få skrive og synge for Calvin skal man ikke ta for gitt, han er så stor at han omtrent kan velge hvem som helst. At det blir Ina sier litt om nordmannens profesjonelle globale nettverk og status i bransjen, men det sier mest om hennes enorme talent, sier prosjektleder i Music Norway, Gisle Stokland til NRK.

Hør låten her:

Til sammenligning har låt nummer 1, «Lean On» med Major Lazer, ligget på iTunes i 150 dager. På verdensbasis ligger «How Deep is your Love» på 4. plass.

– En fryd å følge med på Kygos suksess

Rett i hælene på Wroldsen ligger Kygo med «Stole the Show», etter 129 dager på iTunes. Også denne låten er spilt svært mye på radio i sommer.

– Det føles som om Kygo er ustoppelig, og at det har vært slik i flere måneder. Det er i alle fall en fryd å følge med på hans suksess. Hitlistene fra utlandet minner oss stadig om at Norge begynner å bli en solid aktør på det internasjonale popmarkedet. Dette bør motivere mange norske artister, låtskrivere og produsenter, sier Stokland.

Kygo

STJELER SHOWET: Kygos «Stole the Show» er spilt mye i sommer, ikke bare på norske radioer.

Foto: Rich Fury / Ap/NTB Scanpix

Ifølge Music Norway har Kygos låter «Stole the Show» og «Firestone» til sammen 265.000 radiospillinger totalt i verden, minus Norge, bare siden 1. juni.

Wroldsen og Harris-låten har i tillegg allerede bikket 11 millioner Spotify-streams.

Madcon

PÅ 17. PLASS: Madcon har også suksess i Europa.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

På 17. plass på samme, europeiske iTunesliste ligger Madcon med «Don't Worry». Ifølge Music Norway er låten spilt over 100.000 ganger internasjonalt siden 1. juni.

Kulturstrøm