Hopp til innhold

Drømmer om nye hits under Song:Expo

Et stjernelag av musikkprodusenter og låtskrivere deltar under årets Song:Expo i Trondheim, og nye låter strømmer ut av studioene.

Robin Jenssen, direktør Dsign Music på låtskrivercamp

Robin Jenssen, direktør i Dsign Music og grunnlegger av Song:Expo sier målet er å eksportere norske låtskrivere og få musikken de lager gitt ut på store internasjonale plateselskap. Anne Judith Wik (bak Robin), Bobii Lewis, Jin Suk Choi, Ronny Svendsen er i gang med ei ny låt.

Foto: Grete Thobroe / NRK

– I år er det vanvittig høyt nivå, og vi har fått laget kjempemasse kul musikk.

Det sier musikkprodusent Erlend Elvesveen, kjent fra både musikkgruppa Bendik og The Fjords.

– Dette er den sjette sangen jeg lager denne uken, og den vi holder på med nå er ment for det australske markedet.

50 låter gitt ut

Rundt 100 låtskrivere, produsenter, artister og managere fra hele verden er samlet til låtskriver-camp i Trondheim. I år er campen besøkt av store låtskrivernavn som Jin x Jin,
Che Pope, Will Simms, Karen Poole og norske Dsign Music.

– Dette er sjuende gang Song:Expo arrangeres, og så langt er over 50 låter gitt ut etter disse campene. To av dem har vært nummer en på Billboard-listene i USA.

Det sier Robin Jenssen, grunnlegger av Song:Expo og direktør i Dsign Music.

Knytter kontakter

– Målet er å eksportere norske låtskrivere og få musikken de lager ut i verden. Vi er nødt til å tenke bedrift, for målet er at de skal kunne leve av musikken sin, sier Jenssen.

Representanter fra de store plateselskapene er på plass og flere publishere, så her er det mulig å knytte gode kontakter. Å bli kjent med den Grammy-vinnende og kjente amerikanske produsenten Che Pope, kan også ha stor verdi for artister og låtskrivere som ønsker å nå ut med sin musikk.

Che Pope

Den kjente amerikanske musikkprodusenten Che Pope deltar på Song:Expo 2017.

Foto: Grete Thobroe / NRK

– Første gangen jeg kom hit var det som foreleser, men siden har jeg ønsket å delta på campen. Så dette er tredje gangen jeg er her, sier Che Pope som har jobbet med blant andre Kanye West, Eminem, Beyoncé og The Weeknd.

– Tror du at dere har laget noen nye hits?

– Ja, jeg mener vi har laget noen virkelig gode sanger. Jeg er ikke så opptatt av å lage en hit. Jeg prøver lage god musikk, og ut av det kommer hits.

Er blant de beste

12 studio er i bruk under campen, og deltagerne deles inn i grupper som rullerer. Alle får konkrete oppdrag fra ulike plateselskap som utgangspunkt.

– Når du er her så er du blant de beste av de beste. Her er folk fra USA, fra Sverige, Danmark, Norge, Korea. Du lærer noe hele tiden.

Det sier Rudi, i den danske låtskriverduoen Jacob & Rudi.

De har laget flere sanger for det koreanske markedet, og drømmer om å lage en låt for en stor artist.

– Det må være en artist vi liker, det ville gjort meg glad, sier Rudi.

Jacob & Rudi

Jacob & Rudi på plass i studio under Song:Expo 2017 i Trondheim.

Foto: Grete Thobroe / NRK