Hopp til innhold

Norsk musikk tar over FIFA 10

Fire norske band har fått med sine sanger på lydsporet til et av verdens største sportsspill.

Fifa 10
Foto: EA

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hvert år venter horder av tilhengere på lanseringen av årets Fifa-spill, og de siste årene har EA begynt å velge et unikt lydspor for hver utgivelse.

Over hele verden

Denne gang har CasioKids med «Fot I Hose», Datarock med «Give It Up», Röyksopps «It's What I Want» og The Whitest Boy Alive sin sang «1517» blitt valgt ut. Det betyr i praksis at de norske artistene får spredd sin musikk, sammen med spillet, over hele verden.

Datarocks musikk har vært med på flere spill tidligere, og FIFA 10 blir fjerde gangen musikken til den norske gruppa er å finne på et Fifa-spill.

- Veldig glad

I et intervju med Fifplay.com forteller Fredrik Saroea at det var EA som kontaktet Datarock etter at en norsk medarbeid hos EA hadde sendt musikken til utviklerstudioet.

- En fyr som jobber for EA i Norge sendte Steve Schnur et par av sangene våre, han digget det og kontakta oss. EA kom til oss altså, og jeg er utrolig glad for at de gjorde det.

På tross av navnet innrømmer Fredrik ovenfor Fifplay.com at de ikke er veldig store nerder.

- Jeg må jo innrømme at vi ikke er verdens største spillere, men vi forsøker å sjekke alle spillene som musikken vår er med på. Nå er vi oppe i 17, og FIFA er vår favoritt.

SE: Skjermbilder fra FIFA 10

Hele lydsporet består av 34 artister fra hele verden, og de norske musikerne får selskap av artister som Mastodon, Cypress Hill, 2Pac, Beastie Boys, Snoop Dogg, Green Day og Eagles Of Death Metal.

FIFA 10 ventes i butikkene 2. oktober, og slippes til alle konsoller samt til PC.

Tidligere i år besøkte Röyksopp Lydverket og snakket om sitt nye album, der låten «It's What I Want» er hentet fra.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Formkraft i to generasjoner

  – Det er virkelig to markante kunstnere vi snakker om: To kvinner som hver især ruver i nyere norsk kunsthistorie, og som gjennom vidt forskjellige medier har utviklet sine egenartede og individualiserte formspråk, skriver kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om utstillingen «Bølger og måne» med Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum.

  Bilde fra utstillingen «Bølger og måne» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum
  Terningkast 6 Kunst

  «Her skjer det virkelig ting i utstillingsrommet»

  ANMELDELSE: «Bølger og måner» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum

 • Blues-pioneren John Mayall er død

  Den britiske artisten John Mayall er død, 90 år gammel. Hans band The Bluesbreakers var sentralt i karrieren til senere superstjerner som Eric Clapton og Mick Fleetwood.

  Musikeren døde mandag i sitt hjem i California, heter det i en kunngjøring på Mayalls Instagram-konto. Han hadde familien sin rundt seg, melder nyhetsbyrået AP.

  – Helseplagene som tvang John til å avslutte sin storslåtte turnékarriere, førte til slutt til fred for en av verdens største helter på veien. John Mayall ga oss 90 år med utrettelig innsats for å lære bort, inspirere og underholde, heter det.

  En rekke artister har spilt i John Mayalls band, blant dem Eric Clapton og Jack Bruce, som senere dannet Cream. Det har også Mick Fleetwood, John McVie og Peter Green, som senere spilte i Fleetwood Mac, samt Mick Taylor, som spilte fem år i Rolling Stones.

  John Mayall har holdt konserter i Norge flere ganger, deriblant på Notodden Blues festival i 2004 og 2013.

  Mayall gav ut sitt første album i 1966.

  Han ble innlemmet i Blues Hall of Fame i 2016.

  I fjor ble han nominert til Grammy klassen Best Traditional blues album, for albumet «The sun is shining down».

  NTB/NRK

  Bluesartisten John Mayall er død. Bildet viser Mayall mens han spiller munnspill og holder rundt en mikrofon. Bildet er fra Montreux Jazz Festival i Montreux, Sveits, sent mandag 7. juli 2008
  Foto: Sandro Campardo/Keystone / AP/NTB
 • «Kjærlighet» til filmfestivalen i Venezia

  Den norske spelefilmen «Kjærlighet» av Dag Johan Haugerud er teke ut i hovudkonkurransen på filmfestivalen i Venezia, og kan dermed vinne Gulløven.

  Det er første gong på 38 år at ein norsk spelefilm er invitert til hovudkonkurransen i det som er verdas eldste filmfestival, og ein av dei tre viktigaste filmfestivalane i verda, saman med Cannes og Berlin.

  Regissør Dag Johan Haugerud
  Foto: Baard Henriksen