Hopp til innhold

Norgesglasset 29.03.07

Reklame med regninga- Smaken av Norge: Ovnsstekte poteter - Vår daglige Beatles: "Words of Love" - Hest hos frisøren - Ingvild Wedaa Tennfjord kåserer - 40 på motoriserte tohjulinger døde i fjor - Hyblifisering til besvær - Sjikanøse stengsler - Høflighetskampanje

Reklame med regninga

Posten Norge oppfordrer kundene sine til å sende reklame i samme konvolutt som regningene, skriver Dagsavisen.

- Dette er en trist dag, sier Gorm Kunøe ved Handelshøyskolen BI. Han frykter større søppelberg dersom ideen blir gjennomført. Reporter: Arild Opheim.

Smaken av Norge:

Ovnsstekte poteter

Poteter er den del av nordmenns basiskosthold, selv om ikke ikke spiser like mye som for noen tiår siden. Men en potet er ikke en potet. Ulike sorter krever ulik tilberedning, og selv det å koke poteter er forskjellig fra om man bruker en kokefast Beate eller en melen mandelpotet. Radiokokk Inge Johnsen og Tron Soot-Ryen lager ulike potetretter. Her får du tips til riktig koking av ulike potettyper, god hjemmelaget potetmos, klassiske fløtegratinerte poteter og ikke minst kjempegode ovnssteket poteter som er et godt alternativ til pommes frites.

Vår daglige Beatles:

"Words of Love"

Beatles i 1964
Foto: AP

"Words of Love" ble skrevet av Buddy Holly, og innspilt første gang i 1957. The Beatles spilte ofte låta mens de spilte på The Cavern, og da sang George Harrison og John Lennon. På albumet "Beatles for Sale" sang Paul McCartney og John Lennon.

Hest hos frisøren

Nina Barlindhaug, hesten Karoline og frisør Heidi Berg.
Foto: Ann Jones / NRK

En skamklipt pannelugg ga fjordingen Karoline øyenplager. Men frisør Heidi Berg på Melhus i Sør-Trøndelag reddet situasjonen med løshår og sveisetang, skriver Trønderbladet. Hestemamma Nina Barlindhaug er storfornøyd med Karolines nye frisyre. Reporter: Ann Jones.

Kåseri

Ingvild Wedaa Tennfjord kåserer: "Tortur for viderekommende".

40 på motoriserte tohjulinger døde i fjor

Førti unge mopedister og motorsyklister kan dø i trafikken i år. Vi må slutte å overbeskytte barn, mener leder for Bratten opplæringssenter i Bodø, mens leder for Trygg Trafikk i Nordland, Harald Heieraas vil ha mer politikontroll. Elevene Mats Olsen og Aleksander Iversen hevder de behersker trafikken. Reporter: Bjørn Vang.

Hyblifisering til besvær

Møllenberg i Trondheim er sammen med Rosenborg Nordens største sammenhengende trehusbebyggelse. Nå trues den attraktive bydelen med at huseiere gjør om hus til hybler og leier ut til studenter og andre. Hva er løsninga på problemene som "hyblifiseringen" fører med segω Reporter er Helen Hillevi Ruud.

Sjikanøse stengsler

Du har skutt gullfuglen! Du har sikra deg sommerhytta på sjølvaste drømmetomta ved kysten. Tenke seg til - heilt uforstyrra å tusle ned og ta morradukkerten, kanskje kliss nakenω Ja, naken kan du vere - hytteeiger, for ingen ruslande stangfisker eller småbarnsfamilie vågar å prøve seg forbi på nedsida av hytta di likevel. Sånn som du har murt og dandert, snekra og planert! Reporter Thor Henry Bjor har snakket med Naturoppsyn, Jan-Erik Eggen, informasjonssjef i Norges Jeger og Fiskerforbund, Espen Farstad og seniorrådgiver i Direktoratet for naturforvaltning, Odd Kjærem.

Høflighetskampanje

Oslo sporveier har hengt opp plakater for å minne oss på å være høflige. Men hvorfor må vi ha plakater for å huske at vi ikke skal ha føttene på stolen foran, reise oss for gamle og syke eller huske å slippe folk av før vi går påω Japanske Midori Poppe tror ikke noe sånt hadde skjedd i Japan, mens sporveiens Marina Heyerdal forsvarer plakatene og mener kollektivtrafikken blir mer effektiv. Reporter er Astrid Engen.

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters