NRK Meny
Normal

Norgesglasset 30.03.07

Gi OL til svenskene! - Ferieleilighet i Brasil - Vår daglige Beatles: "Honey Don't" - Fyll, fest og sex i russeavisene - Radiolytting

Hør: Norgesglasset 30.03.07

Gi OL til svenskene!

- Gi OL til svenskene! Det mener folket i nabobyen Bodø, som likevel gratulerer Nordens Paris, og tror OL i Tromsø vil gagne hele den nordnorske landsdelen. Reporter: Bjørn Vang.

Ferieleilighet i Brasil

Stadig flere nordmenn kjøper seg ferieleiliget i Brasil. De siste to åra har Hedmark Eiendom bygd nærmere et hundre ferieleiligheter i Natal nordøst i Brasil. Etterspørselen er stor. Første byggetrinn bestod av femti leiligheter, som alle ble solgt på tre måneder. Nå er andre byggetrinn på femti leiligheter i gang. Etterspørselen er stor sier eiendomsmegler Stig Nyhagen ved Hedmark Eiendom. Det er norsk utbygger og norsk megler. Det er trolig grunnen til at så mange har hoppet på tilbudet, tror Nyhagen. Turid Heier fra Hamar er en av dem som har kjøpt seg en tre roms leilighet i Brasil. Hun valgte Brasil på grunn av klimaet og prisene. Leilighetene går for mellom 300.000 til drøyt en million kroner. At stadig flere skal fly elleve timer for å komme på hytta er bekymringsfullt for miljøet men det ser ikke ut til å gå utover etterspørselen foreløpig.

Vår daglige Beatles:

"Honey Don't"

The Beatles poserer for fotografen
Foto: AP

"Honey Don't" ble skrevet av Carl Perkins og først utgitt som B-side på singelen "Blue Suede Shoes" i 1955. The Beatles spilte ofte låta live, og da med John Lennon på vokal. Først da de skulle spille den inn ble det bestemt at Ringo Starr skulle synge låta, som sitt vokalbidrag til plata "Beatles for Sale".

Fyll, fest og sex i russeavisene

- Norske russeaviser i dag er alfor dårlege. Dei har blitt interne menighetsblad, prega av russestoff om fyll, fest, spetakkel. Kan du tenke deg noko meir platt og kjedeleg for oss uinnvide lesararω spør kulturarbeidaren Jostein Mo frå Ørsta. Han har samla på russeaviser tilbake frå 1929. -

- Russeavisene var mykje betre for nokre år sidan, hevdar Jostein Mo i samtale med Norgesglassets Kjetil Lillesæter

Radiolytting

Radio.
Foto: Illustrasjonsbilde

Det er viktig å huske på at det er ulike måter å måle radiolytting på. Det er derfor man kanskje blir litt forvirra når man leser om for eksempel radioens upopularitet.

Statistik sentralbyrå er ute etter hvem det er som benytter seg av radiotilbudet aktivt, mens Gallup er mer interessert i hvor mange som eksponeres for selve radiolyden.

Hør: Norgesglasset 30.03.07

Norgesglasset NRK P1