Norgesglasset 27.04.07

Språk i selvangivelsen - Vår daglige Beatles: "I've Just Seen a Face" - 50 mil på 1 liter - Bjerkebekk blir turistattraksjon

Språk i selvangivelsen

Selvangivelsen er et språklig mysterium. Både for innvandrere flest, men også for dem som har snakket norsk hele livet. Ja, det er rett og slett helt gresk for mange av oss. Pakistianske Fauzia Hussain jobber som økonom og er derfor en av de heldige som ikke har noen problemer med å forstå selvangivelsen. Men det er jo ille at man helst bør være en fagperson på området for å skjønne hvordan man skal den ut etter Skatteetatens oppskrift. Tekstrådgiver Heidi Bunæs Eklund i Arkitekst etterlyser nå en mer folkelig selvangivelse, som flertallet forstår.

Vår daglige Beatles:

"I've Just Seen a Face"

Paul McCartney hadde en enorm utvikling som tekstforfatter i løpet av 1965. Det kom spesielt godt frem i låta "I've Just Seen A Face".

50 mil på 1 liter

Miljø og miljøvennlige biler er hett nå om dagen, og ved Høgskolen i Østfold er det nå utviklet en bil som skal kunne kjøre 50 mil på 1 liter bensin. Reporter: Eva Rekvin.

Bjerkebekk blir turistattraksjon

Kunstnerhjemmet Bjerkebæk på Lillehammer skal bli turistattraksjon, og mai åpnes det for publikum. Norgesglasset har fått lov til å sniktitte inn i nasjonalpoeten Sigrid Undsets hjem - allerede nå.

Norgesglasset NRK P1

 

 

Kulturstrøm

 • Spektakulær, men ustø eventyrfilm

  Disneys «Mulan» kom som tegnefilm i 1998. Nå er nyinnspillingen tilgjengelig for norske seere. – En film som halter litt underveis, men som reddes inn av en storslagen eventyrfølelse og stilsikker kampsport, skriver Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Filmen «Mulan», 2020.
  Foto: Disney+
 • Film for den katte- og juleglade

  «En julegave fra gatekatten Bob» er en oppfølger til «En gatekatt ved navn Bob» fra 2016. Som sist er filmen basert på livet til en narkoman gatemusikant som reddes av katten Bob. – Julefeelgood for katteelskere, skriver Filmpolitiet. Terningkast 3.

  BOBS SISTE HOVEDROLLE: Dette ble den siste filmrollen for gatekatten Bob, som dessverre gikk bort sommeren 2020.
  Foto: Another World Entertainment