NRK Meny
Normal

Norgesglasset 22.02.07

Snøkaos på Sørlandet - Vår daglige Beatles: "I Call Your Name" - Disiplin i skolen - Ingvild Wedaa Tennfjord kåserer - Vinterferien slår påska - Speiderbevegelsen 100 år - Er Pus Norges eldste katt? - Behov for flere bankfilialer - Forstå din nye digitale TV-hverdag

Hør: Norgesglasset 22.02.07

Snøkaos på Sørlandet

Fra Kristiansand
Foto: Pål Tegnander

På Sørlandet har kraftig snøfall sett sitt tydelige preg på landsdelen. Sørlendingane har opplevd uframkommelige vegar, bussar og bilar som står og køyreforbud på E18. Kor ofte opplever vi køyreforbud på ein europaveg? Folk blir oppfordra til å la bilen stå og heller hjelpe kvarandre med å måke snø. Distriktsredaktør ved NRK Sørlandet, Kjell Pihlstrøm, reportere Thor Henry Bjor og Arild Opheim.

Vår daglige Beatles:

"I Call Your Name"

"I Call Your Name" ble i hovedsak skrevet av John Lennon, og første gang utgitt med "Billy J. Kramer with The Dakotas", et annet Liverpool-band som var signert av Parlophone. John Lennon var lite fornøyd med Dakotas versjon, så The Beatles spilte den inn og ga den ut på EP-en Long Tall Sally i 1964.

Disiplin i skolen del 4

Misfornøyd elev
Foto: Scanpix / SCANPIX

Alle norske skoler bør ha oppførsel som eget fag på timeplanen, mener forskningssjef Terje Ogden ved Adferdssenteret i Oslo. Han avviser at det vil stjele tid fra fag som matte og norsk. Lærerne vil tvert imot få igjen tid til mer undervisning sier Ogden til reporter Ann Jones.

Kåseri

Ingvild Wedaa Tennfjord kåserer: "Hvordan bli puppulær"

Vinterferien slår påska

Det er vinterferie for skolene i deler av landet denne uka, og nye tall viser at vi reiser mer i vinterferien enn i påskeferien. Arild Opheim snakker med fagsjef i NHO Reiseliv, Bjørn Ketilsson.

Speiderbevegelsen 100 år

For 100 år sidan samla den britiske offiseren Robert Baden-Powell 21 gutar til ein teltleir på ei lita øy i Sør-England. Det blei starten på speidarbevegelsen, som i dag er den største organisasjonen i verda for born og ungdom. Her i Norge er det i dag registrert 35 000 speidarar.

Robert Baden-Powell fekk ei rekkje dekorasjonar, i 1929 blei han adla av den engelske kongen, og ti år etter var han nominert til Nobels Fredspris.

22. februar er fødselsdagen til både Lord og Lady Baden-Powell, og dagen vert feira av nesten 40 millionar speidarar over heile verda.

Er Pus Norges eldste katt?

Bor Norges eldste katt på Hensvold ved Skreia? Der har gårdskatta som lyder navnet Pus levd i 26 og et halvt år! Pus er ei hokatt, og den særdeles gamle katta har overlevd flere av sine egne kattebarn.

Behov for flere bankfilialer

Nettbank
Foto: Nyhetsspiller / Scanpix

I løpet av de siste 20 årene har det sett ut som om bankkontoret var i ferd med å bli utgått på dato, og flere kontorer har blitt lagt ned. Nå viser det seg at internett likevel ikke er nok, og antallet bankkontorer er på vei opp igjen. Bankdirektør Rolf Aarsheim i Stavanger sier bankene overvurderte internett.

Forstå din nye digitale TV-hverdag

Har du kontroll på hva HD-klar, digitalt bakkenett eller en dekoder betyr? For å gjøre hverdagen vår bedre, blir det aller meste nå digitalisert. Dette betyr at du må forholde deg til de endringene som skjer, for eksempel på fjernsyns-fronten. I dag er det knapt mulig å få kjøpt seg noe annet enn flatskjermer, og snart er kampen med antenna slutt, når det nye digitale bakkenettet kommer. Dermed er det eneste som gjenstår, å forstå hva som egentlig skjer. Reporter Agnete Daae-Qvale Holmemo prøver å gi deg en forklaring.

Hør: Norgesglasset 22.02.07

Norgesglasset NRK P1