NRK Meny
Normal

Norgesglasset 19.03.07

Er du en idédreper - Melder seg ut av Presteforeningen - Vår daglige Beatles: "No Reply" - Marianne Meløy kåserer - Apartheidstemning i sunnmørsk kantine - 1968 del 1 - Stengte hovedveier - Kaketyranniet

 

Hør: Norgesglasset 19.03.07

Er du en idédreper

Stig Hjerkinn Haug
Foto: barestig.no

Synes du at du er klokere enn mange du jobber sammen med? Da er du kanskje også blant dem som sitter og er litt skepisk når andre foreslår nye ideer? I dagens utgave av Dagbladet kan du teste om du eller sjefen din er en idéødelegger. Men hva er en idéødelegger og hvorfor ødelegger de? Og er det ikke greit at noen er mindre kreative og bremser noen ideer? Stig Hjerkinn Haug har skrevet boka "Skyt en idéødelegger. Slik får du nei-mennesker til å si ja". Reporter er Astrid Engen.

Melder seg ut av Presteforeningen

Foreninga støtter makta og opptrer konservativt i homofilispørsmål, hevder prost Olav Rune Ertzeid, og dråpen som fikk begeret til å renne over var måten de behandlet konflikten mellom Kvarme og den homofile presten i Oslo nylig. Reporter: Bjørn Vang.

Vår daglige Beatles:

"No Reply"

Tommy Quickly het en artist som takket nei til ein av sangane til Lennon & McCartney. Låtskriverane svarte med å spele inn låta sjølv.

Kåseri

Marianne Meløy kåserer: "Jeg tjener for mye".

Apartheidstemning i sunnmørsk kantine

Ved Kleven Verft i Ulstein har noen satt opp en vegg i kantina, for å skille utenlandske gjestearbeidere fra de fast ansatte. Administrerende direktør Ståle Rasmussen sier til programleder Arild Opheim at han er overrasket over tiltaket. Han vet ikke hvem som har satt opp veggen, men lover at den skal fjernes.

1968 del 1

Mai 1968. Studenter, - og seinere arbeidere i Paris gjør opprør. Politiets brutale framferd gjør opprøret enda mer bittert. Opprøret blir til et opprør mot hele det franske autoritære samfunnssystem - ett opprør for en annen måte å leve på - for et nytt samfunn. I løpet av året skjer det i USA, i Tyskland, i Italia. Reporter: Tron Soot-Ryen.

Stengte hovedveier

Husker du snøen som falt for noen uker siden, - i rikelige mengder på Sørlandet? Det snødde i så store mengder at bilene ble stående, at E18 ble stengt. Overraskende og ganske uvanlig. Men i fremtiden må vi bilister i større grad enn tidligere belage oss på stengte hovedveier om vinteren. Seksjonsleder i Vegdirektoratet, Tor-Sverre Thomassen og reporter Thor Henry Bjor.

Kaketyranniet

Regjeringen vil ha mindre kakeservering på kontoret. Endelig et godt tiltak fra de rødgrønne, sier vår kakehater og kåsør, Tron Soot-Ryen.

Hør: Norgesglasset 19.03.07

Norgesglasset NRK P1

 

 

Flere kulturnyheter