Hopp til innhold

Norgesglasset 16.02.07

Kristianiakrakket - Kjedemail som lurer deg - Postkort frå krigen - Vår daglige Beatles: "This Boy" - Folkeliv i Rally Norway

Hør: Norgesglasset 16.02.07

Kristianiakrakket

Har du skyhøye lån og frykter for hva fremtiden og sentralbanksjefen vil bringe? I går advarte sjefen for Norges bank om høyere renter. I sin årstale sammelignet han nåtiden med tiden før Kristiania-krakket i 1899, skriver Dagens Næringsliv. Har du hørt om Kristiania-krakket? Reporter Thor Henry Bjor spurte Sverre Knutsen, 1.amanuensis i økonomisk historie ved Handelshøyskolen BI.

Kjedemail som lurer deg

- Kjedemailen som lokker med en gratis mobiltelefon fra Telenor, har lurt oss i over sju år. Atle Lessum er informasjonssjef i Telenor, og har selv mottatt den tvilsomme e-posten. For selv om du gjør som e-posten ber deg om, nemlig sender den til 8 personer, så vil du ikke få noen gratis telefon. Årsaken er at mailen, som Lessum fikk høre om første gang i 2000, er en spøk.

- Men vi aner ikke hvem det er som egentlig har sendt den ut. Når man viederesender slike kjedemailer kan de eksistere i mange år, og det er sannsynlig at den vil dukke opp også i årene fremover, sier Lessum. Reporter er Agnete Daae-Qvale Holmemo.

Postkort frå krigen

Posten har fått kvass kritikk dei siste dagane. Julekort frå i fjor ligg fortsatt og samlar støv i Postens lokaler, høyrte vi i Norgesglasset i går. Vi får no håpe dei kjem til rette litt kjappare enn det postkortet britiske Walter Butler postla 28. juli 1915. Det har nettopp kome fram, om enn ikkje til heilt riktig person. Reporter: Arild Opheim.

Vår daglige Beatles:

"This Boy"

"This Boy" ble første gang utgitt som B-side på singelen "I Want to Hold Your Hand" i november 1963. I følge George Harrison var låta nok et forsøk fra Lennnon-McCartney på å lage en sang som lignet på Smokey Robinson. John Lennon sa senere i et intervju at han prøvde å skrive låta på nytt da han skrev "Yes It Is", B-siden på singelen "Ticket to Ride".

Folkeliv i Rally Norway

I helgen er det ventet rundt et hundre tusen tilskuere til Rally Vm i Hedmark og Oppland. Dette betyr stor trafikk og kjærkomne kroner i kassa for den lokale handelstanden. Norgesglasset var på Kirkenær i Grue, som er i sentrum av begivenhetene fredag ettermiddag. Reporter: Stein S. Eide.

Hør: Norgesglasset 16.02.07

Norgesglasset NRK P1

 

Kulturstrøm