Norgesglasset 12.02.07

Refleksvestmangel - Tiltalt for å ha solgt murpuss som heroin - Vår daglige Beatles: "Devil In Her Heart" - Tiggerhelter - Marianne Meløy kåserer - Mindre TV-titting - TV-kasting - Smaken av Norge: Sjøkreps med pastasalat - Pappanettverk

Hør: Norgesglasset 12.02.07

Refleksvestmangel

Refleksvest
Foto: Scanpix

Om knappe to uker blir det påbudt å ha en gul refleksvest i kjøretøyet. Men dette kan bli vansklig, fordi mange forhandlere snart er helt tomme for disse vestene. Årsaken er at mange ikke bestilte nok, og at Kina som selger vestene til Norge nå er midt i nyttårsfeiringen.

- Bestillingene går ganske tregt nå, og i verste fall kommer ikke vestene til Norge før i slutten av mai eller begynnelsen av juni, sier Hans Jørgen i Bransjeforeningen for personlig refleks.

Dette betyr at mange trolig ikke vil klare å få tak i refleksvester før etter fristen som er 1. mars. Men UP-sjef Odd Reidar Humlegård sier at refleksvestkontroller ikke vil bli prioritert, og at man ikke vil få bøter for manglende refleksvest med det første. Reporter er Agnete Daae-Qvale Holmemo.

Tiltalt for å ha solgt murpuss som heroin

En litt merkelig sak, mener Harald Stabell, leder i Lovutvalget for strafferett i Den Norske Advokatforening, fordi også de som er lurt og har anmeldt mannen kan bli straffet. Mannen skal ha skrapt sementstøv fra husvegger og solgt det som heroin i Oslo, og saken skal snart opp i tingretten. Reporter: Bjørn Vang.

Vår daglige Beatles:

"Devil In Her Heart"

Richard P. Drapkin er en helt ukjent låtskriver som har tjent godt på at The Beatles spilte inn en av sangene hans. Han kan antageligvis takke sjøfolkene i Liverpool for det.

Tiggerhelter

Fem slovakiske tiggarar har blitt heltar i Trondheim. Dei har fått låne trekkspel, gitar og hammond-orgel for å spele på byens kjøpesenter. Det skjedde etter at Adresseavisen skreiv om dei fem slovakane på torsdag. Reporter: Kjetil Lillesæter.

Kåseri

Marianne Meløy kåserer: "Toving og tango"

Mindre TV-titting

Medieforsker Kristian Tolonen
Foto: Sjur Sætre / NRK

Vi ser mindre på TV enn før. De yngre TV seerene har lenge vært svikefulle mot TV skjermen, men også andre aldersgrupper ser mindre på TV'n. Seerne som er mellom 30 og 40 år så daglig en halvtime mindre på TV i januar i år i forhold til januar i fjor.I følge Dagens Næringsliv følger de store annonsørene nøye med i det som skjer, og. foreløpig er annonsebudsjettene like store som i fjor. Medieforsker Kristian Tolonen i NRKs forskningsavdeling bekrefter tallene. Han sier at tendensen er at vi i strørre grad velger ut det vi vil se, og at livet til folk handler om mer enn bare TV. Ved reporter Sjur Sætre.

TV-kasting

Aldri før har vi kastet så mange tv-apparater som i fjor. Men hva skjer egentlig med berget av tjukkas-tv-er når alle skal ha flatskjerm på veggen? Vi dro til gjenvinningsanlegget Stena Metall og snakket med daglig leder Fredrik Eide Aass og produksjonsmedarbeider Eva Johnsen.

Smaken av Norge:

Sjøkreps med pastasalat

Sjøkreps med pastasalat
Foto: Åge Hojem

Sjøkreps er noe radiokokken mener blir stadig mer populært. De er dyre, og er typisk forrettmat, om man da ikke har mange. De kan stekes i panne med estragonsmør, og serveres på toppen av en pastasalat med sennep og appelsin.

Pappanettverk

- Jeg hadde bestemte forestillinger om papparollen. Slik ble det ikke. Frank Mosve forteller til 16 lydhøre fedre. De har alle funksjonshemmede barn og møtes i et eget nettverk der de kan snakke sammen om familiesituasjonen sin. Reporter: Ann Jones.

Hør: Norgesglasset 12.02.07

Norgesglasset NRK P1

 

Kulturstrøm

 • Britney Spears foreslår ny verge

  Ifølge kjendis-nettstedet TMZ har sangeren og pop-ikonet Britney Spears og hennes nye advokat Matt Rosengart mandag levert rettsdokumenter med forslag til hvem de vil skal ta over vergemålet etter hennes far. De skriver at det er den autoriserte regnskapsføreren Jason Rubin som nå foreslås som Spears’ nye verge.

 • Se Festivalsommer fra Malakoff

  Programleder Markus Bailey sjekker stemningen på Malakoff-festivalen hvor artister osm Dagny, Malin Pettersen og Kjartan Lauritzen spiller blant fjell og fjord på Nordfjordeid.

  Markus Bailey sjekker stemningen på Malakoff-festivalen hvor bla. Dagny og Kjartan Lauritzen spiller blant fjell og fjord på Nordfjordeid.
 • Stormzy utstilles Madame Tussaud

  En voksfigur av rapstjernen Stormzy blir Madame Tussauds nyeste tilskudd. Den annonserte det verdensberømte London-museet selv på Twitter mandag.

Flere kulturnyheter