Hopp til innhold

Norgesglasset 07.09.07

Hva er gyldig legitimasjon? - Ut med Fredskorpset - Vår daglige Beatles: "All You Need Is Love" - Nordmenn trives på jobben

Hør: Norgesglasset 07.09.07

Hva er gyldig legitimasjon?

På mandag er det valg, og alle som er over 18 år må finne veien til valglokalet. Mye av dette er samme prosedyre som året før, og året før der igjen, men en ting er nytt av året. Alle som skal stemme må nemlig ha med seg legitimasjon. Årsaken til dette var at Norge fikk kritikk av utenlandske valgobservatører for manglende legitimasjonsplikt. Men hva er korrekt legitimasjon? Anne Marit Schiong forteller at alt som inneholder et bilde, et navn og en fødselsdato er godt nok for å få stemme. Dette betyr at du kan bruke utgåtte pass, adgangskort, medlemskort og det du måtte ha av identifikasjon. Dersom du ikke har noe av dette, gjør det ikke så mye hvis du kjenner valgfunksjonæren. Dersom han eller hun kan bekrefte at du er deg selv, er det ingen problem å stemme ved årets valg.

Ut med Fredskorpset

Interessen for å reise til Afrika eller Asia med Fredskorpset er stor. Særlig ungdom vil ut med en av de 365 partnerne Fredskorpset har. En av dem er SPOR, en organisasjon som rekrutterer unge fra distrikts-Norge, gjerne med yrkesfaglig utdannelse. Reporter Anne Marie Hvattum har snakket med ungdommer som er på kurs, før de setter kursen mot Guatemala og Tanzania.

Vår daglige Beatles:

"All You Need Is Love"

The Beatles

The Beatles.

Foto: Faksimile NETT TV / NRK

"Finn på noe enkelt, noe som hele verden kan forstå!" Det var oppdraget som The Beatles fikk da de skulle delta i historiens første verdensomspennende tv-sending. John Lennon fant løsningen, og sammen med resten av The Beatles ga han verden det enkle budskapet "All You Need Is Love".

Nordmenn trives på jobben

Det er fredag, og vi gleder oss til å løpe ut av dørene på jobb, og rope det er helg det er helg!! Noen skal på hytta, noen skal på fest, eller bare være hjemme og kose seg foran tv-en og slappe av. Men, vi gleder oss ikke nødvendigvis til helgen fordi vi mistrives på jobb. EU-instituttet Eurofond som har sett på arbeidsforholdene i alle EU-landene, de som søker medlemskap i EU, og Norge og Sveits. Og det viser seg at nordmenn og danskene er på trivselstoppen i jobb sammenheng. Konsernoverlege Bjørnar Brændeland var gjest i Norgesglasset. Brændeland f, og det viktigste for å trives på jobben er det sosiale og at man får følelsen av å bli sett.

Hør: Norgesglasset 07.09.07

Norgesglasset NRK P1

 

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters