Norgesglasset 07.09.07

Hva er gyldig legitimasjon? - Ut med Fredskorpset - Vår daglige Beatles: "All You Need Is Love" - Nordmenn trives på jobben

Hør: Norgesglasset 07.09.07

Hva er gyldig legitimasjon?

På mandag er det valg, og alle som er over 18 år må finne veien til valglokalet. Mye av dette er samme prosedyre som året før, og året før der igjen, men en ting er nytt av året. Alle som skal stemme må nemlig ha med seg legitimasjon. Årsaken til dette var at Norge fikk kritikk av utenlandske valgobservatører for manglende legitimasjonsplikt. Men hva er korrekt legitimasjon? Anne Marit Schiong forteller at alt som inneholder et bilde, et navn og en fødselsdato er godt nok for å få stemme. Dette betyr at du kan bruke utgåtte pass, adgangskort, medlemskort og det du måtte ha av identifikasjon. Dersom du ikke har noe av dette, gjør det ikke så mye hvis du kjenner valgfunksjonæren. Dersom han eller hun kan bekrefte at du er deg selv, er det ingen problem å stemme ved årets valg.

Ut med Fredskorpset

Interessen for å reise til Afrika eller Asia med Fredskorpset er stor. Særlig ungdom vil ut med en av de 365 partnerne Fredskorpset har. En av dem er SPOR, en organisasjon som rekrutterer unge fra distrikts-Norge, gjerne med yrkesfaglig utdannelse. Reporter Anne Marie Hvattum har snakket med ungdommer som er på kurs, før de setter kursen mot Guatemala og Tanzania.

Vår daglige Beatles:

"All You Need Is Love"

The Beatles

The Beatles.

Foto: Faksimile NETT TV / NRK

"Finn på noe enkelt, noe som hele verden kan forstå!" Det var oppdraget som The Beatles fikk da de skulle delta i historiens første verdensomspennende tv-sending. John Lennon fant løsningen, og sammen med resten av The Beatles ga han verden det enkle budskapet "All You Need Is Love".

Nordmenn trives på jobben

Det er fredag, og vi gleder oss til å løpe ut av dørene på jobb, og rope det er helg det er helg!! Noen skal på hytta, noen skal på fest, eller bare være hjemme og kose seg foran tv-en og slappe av. Men, vi gleder oss ikke nødvendigvis til helgen fordi vi mistrives på jobb. EU-instituttet Eurofond som har sett på arbeidsforholdene i alle EU-landene, de som søker medlemskap i EU, og Norge og Sveits. Og det viser seg at nordmenn og danskene er på trivselstoppen i jobb sammenheng. Konsernoverlege Bjørnar Brændeland var gjest i Norgesglasset. Brændeland f, og det viktigste for å trives på jobben er det sosiale og at man får følelsen av å bli sett.

Hør: Norgesglasset 07.09.07

Norgesglasset NRK P1

 

 

Kulturstrøm

 • Kanyes selskap fikk millionstøtte

  Kanye Wests selskap Yeezy har fått mellom to og fem millioner dollar i føderale lån som del av en koronastøttepakke som Trump-administrasjonen står bak. Selskapet hevder at 160 arbeidsplasser ble reddet takket være lånene (NTB).

  Kim Kardashian og Kanye West
  Foto: Danny Moloshok / Reuters
 • Mange funn ved Gjellestadskipet

  Bare to uker etter at utgravingene av Gjellestadskipet utenfor Halden begynte, har arkeologene gjort hundrevis av funn, skriver Demokraten. Det vil ta rundt fem måneder før arkeologene er ferdig med utgravningen av skipet, som er omtrent like stort som Gokstadskipet og Osebergskipet.

  Camilla Cecilie Wenn (stående med ryggen til) tar de første spadetakene på Gjellestadskipet
  Foto: Christian Nicolai Bjørke/NRK