Stafettpinnen overrakt

Han kommer til å tasse rundt i stua di, bli med deg på bilturer og sitte på kontorpulten din, dag etter dag i tida framover.

Arild Opheim og Pål Plassen
Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Norgesglassets nye programleder heter Pål Plassen, og tar over når Arild Opheim slutter. I dag ble stafettpinnen overrakt, og om ikke lenge kan du høre Vågå-dialekten på radioen.

- Barten har allerede begynt å spire og gro, forteller Pål som nå er på flyttefot til trønderhovedstaden Trondheim.

Pål Plassen i Norgesglassets studio

Pål Plassen i Norgesglassets studio.

Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Pål Plassen beskriver seg selv en radionerd, som har drevet med radio siden han var 8 år.

- Jeg er veldig nysgjerrig og gleder meg til å sylte ned både det ene og det andre i Norgesglasset.

Hør: Arild Opheim intervjuer Pål Plassen

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

 • Ny pris for musikkjournalistikk

  For første gang deler en samlet musikkbransje ut prisen for den beste musikkjournalistikken i året som gikk. Prisen deles ut på bransjefestivalen BY:LARM neste helg. De nominerte til prisen er Mari Brenna Vollan (Klassekampen), Christine Dancke (NRK), Filip Roshauw og Audun Vinger (Jazznytt), Egon Holstad, Helge Skog, Jørgen Nordeng, Ronny Bratten, Stig Jakobsen m.fl. for musikkmagasinet «Feedback» (iTromsø).

 • Nytt europeisk forbund for e-sport

  Denne uka er det stiftet et europeisk forbund for e-sport tilsvarende fotballens UEFA. Norske representanter på møtet i Brussel er tydelige på at vi vet for lite om e-sport, selv om så mange ungdommer driver med det.

 • Strever med nynorsk

  Ansatte i den nye fylkeskommunen Vestfold og Telemark strever med nynorsken. En stikkprøve NRK har gjort, viser at det er mange språklige feil i brev fra fylkeskommunen. Den er språklig nøytral, men minst 25 prosent av brev eller andre offentlige skriv skal være på nynorsk.

  Nynorsk brev fra Vestfold og Telemark fylkeskommune
  Foto: Britt Boyesen / NRK