Norgesglasset 28.09.07

Klimatiltak i Sverige: Klimainvestering - Ekstremt god sommer i nord? - Vår daglige Beatles: Glass Onion - Radio Røynda: ENØK

Hør: Norgesglasset 28.09.07

Klimatiltak i Sverige:

Klimainvestering

Kor viktig er ein liten kommune i klimakampen? Tidligere i år i den norske valgkampen, så høyrte vi at kommunar gjerne ville statse på miljø, men at dei fleste syntes dette er vanskeleg å få til i praksis. I Sverige sloss kommunar for å ha dei beste klima-ideane, etter at den svenske staten satte i gang sitt klimainvesterings-program, som berømmer og belønner lokale klimaprosjekt. I stockholm har pengane gått til bussar- drevet av klokakk. Reporter Agnete Daae-Qvale Holmemo testar ein bio-buss.

Ekstremt god sommer i nord?

Ekstremt god sommer i nord, mener nordlendingene, mens meteorolog Magnus Orhed hevder bare juli var veldig bra. Pål Johan Karlsen, redaktør for Tidsskrift for norsk psykologi sier vi har selektiv (utvelgende) hukommelse, og at nordlendinger trenger få godværsdager for å hevde at sommeren er bra. Reporter: Bjørn Vang.

Vår daglige Beatles:

Glass Onion

John Lennon hadde allereie forvirra lytterane med "I Am The Walrus" i 1967. Men året etter tok han skrittet fullt ut og skreiv ein sang full av henvisningar til andre Beatles-sanger. Til og med Bård Ose blei lurt av "Glass Onion".

Radio Røynda:

ENØK

Vetle-Ivar har kasta seg på forbruker-journalistikken og har mange, lure og mindre lure, forslag til ENØK-tiltak. Ved Finn Tokvam og Halvor Folgerø.

Hør: Norgesglasset 28.09.07

Norgesglasset NRK P1

 

 

Kulturstrøm