Norgesglasset 03.01.06

SMS-humor mot arbeidsulykker - Vår daglige Beatles - P.S. I love you - Ekteskap i krise reddes på vidda - Hvor dum kan man bli? - Slurv med barnesikring - Spirit og Opportunity nektar å gi seg - Kommuneansatte viser fingeren - Hva er sunt?

Hør: Norgesglasset 03.02.07

SMS-humor mot arbeidsulykker

Seniorinspektørene Andre Kaarud og Morten Kjørstad Larsen i Arbeidstilsynet.
Foto: Sjur Sætre / NRK

Et dansk rengjøringsfirma bruker SMS-humor mot arbeidsulykker på jobben. John Dristig er en fiktiv gjennomgangsfigur som stadig dukker opp på de ansattes mobiltelefoner med påminnelser. Arbeidstilsynet i Norge applauderer kampanjen i det danske firmaet, men advarer samtidig mot å legge alt ansvar for arbeidsulykker på de ansatte. Sjur Sætre snakker med sikkerhetsssjef Ina Rasmussen i Johnson Diversey og seniorinspektørene Morten Kjørstad Larsen og Andre Kaarud i Arbeidstilsynet.

Vår daglige Beatles:

"P.S. I Love You"

The Beatles
Foto: SCANPIX - arkivfoto - fotograf ukjent / SCANPIX

Under et av The Beatles sine opphold i Hamburg, ble Paul McCartney overrasket av kjæresten sin fra Liverpool. Dette resulterte en sang der Paul McCartney åpnet sitt hjerte og blottla sine følelser.

Se også: www.nrk.no/beatles

Ekteskap i krise reddes på vidda

En britisk familieterapeut sender par i krise til Finnmark for at de skal finne tilbake til hverandre i stillheten, det forteller Henriette Bismo Eilertsen i Via Alta Tours og guide service. Fem par var her i fjor, og flere er på vei. Parene snakker bedre sammen når de reiser heim til Storbrittannia, sier Eilertsen til Norgesglasset. Reporter: Bjørn Vang.

Hvor dum kan man bli?

Vi mennesker kan være og gjøre så mangt. Vi kan være snille, morsomme, fæle - og dumme. Silje Marie Lien stiller spørsmålet om hvor dum kan man bli. Og sitter du der nå og er lettet over at du aldri kunne ha stilt et så dumt spørsmål på riksdekkende radio, så er det fordi det finnes noen som er dummere enn deg.

Slurv med barnesikring

Vi er opptatt av barnas ve og vell, likevel får mange av husets ulykkesfeller stå usikret! En undersøkelse fra forsikringsselskapet Vesta forteller om mye slurv med sikring av ulykkesfeller rundt om i huset. Går det an å sikre småtassene mot alle farer i et hus spør reporter Thor Henry Bjor. Arild Opheim snakker med skadedirektør i Vesta Forsikring, Anne Stine Molstad.

Spirit og Opportunity nektar å gi seg

I morgon tidleg er det nøyaktig tre år sidan NASA landa fartøyet Spirit på Mars. Saman med tvillingroboten Opportunity skulle den finne ut om det ein gong har vore liv på den raude planeten. NASA håpa robotane skulle virke i 90 dagar, men i dag, tre år seinare, rullar dei framleis avgårde der oppe. Og hemmelegheitane til Mars blir avslørt, sakte men sikkert. Reporter Gøril Grov Sørdal har snakka med Erik Tandberg frå Norsk Romsenter.

Kommuneansatte viser fingeren

For første gang har en norsk arbeidsplass fått lov til å bruke biometrisk identifikasjon. I Tysvær i Rogaland skal de ansatte logge seg på kommunens dataanlegg ved hjelp av fingeravtrykk, skriver Aftenposten. Tillatelsen vil åpne for at flere bedrifter kan ta i bruk biometri, tror rådmann Arne Jensen i Tysvær. Reporter: Ann Jones.

Hva er sunt?

Hvorfor er det så vanskelig å si hva som er sunt og usunt? Tron Soot-Ryen kommenterer.

Hør: Norgesglasset 03.02.07

Norgesglasset NRK P1

 

Kulturstrøm