Hopp til innhold

Nordmenn lager vikingserie for Disney

Etter ti år med utvikling annonserte The Walt Disney Company tirsdag at produksjonen av den norskskapte humorserien Vikingskøøl nå settes i gang.

Vikingskøøl

Dette skal være det eneste bildet Disney lar Storm Films dele fra produksjonen av den nye serien.

Foto: Storm Films/The Walt Disney Company

Det er aller første gang at Walt Disney lager en stor, internasjonal TV-satsing initiert og skapt av nordmenn, melder nordmennene i Storm Films.

Serieskapere Frederick P. N. Howard (t.v) og Gisle Normann Melhus

Serieskaperne Frederick P. N. Howard og Gisle Normann Melhus.

Foto: Storm Films

– Makan til trang og lang fødsel, men endelig er hjertebarnet født. Vi er utrolig stolte av å endelig kunne vise verden at vikingene kunne mer enn å plyndre, brenne og slåss - de kunne være ganske morsomme innimellom også.

Det melder serieskaper Gisle Normann Melhus i en pressemelding sendt ut av Storm Films.

26 episoder om Erik, Ylva og Arni

Den helanimerte TV-serien skal bli til 26 halvtimes episoder der vi møter vikingbarna Erik, Ylva og Arni som går på verdens eneste vikingskole.

Serien blander, ifølge selskapet, det beste fra norrøn mytologi og norsk folklore med kjente situasjoner fra livet som skolebarn.

Skaperne av serien, Gisle Normann Melhus og Frederick P. N. Howard, jobber i norske Storm Films, som tidligere har laget filmer som Kaptein Sabeltann og Julekongen.

– Større distribusjon enn noen annen norskskapt TV-serie

Når de nå har Disney i ryggen vil serien bli tilgjengelig for flere hundre millioner husstander rundt om i verden, og få en større distribusjon enn en tidligere norskskapt TV-serie, ifølge pressemeldingen.

De melder at de håper en norsk TV-kanal også vil kjøpe rettighetene her hjemme.

Serien har vært i utvikling i nærmere 10 år, og kunngjøringen om at den nå vil bli satt ut i live ble meldt av The Walt Disney Company under den internasjonale filmfestivalen i Annecy i Frankrike tirsdag.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters