Hopp til innhold

Nå kan du spille Nintendo på telefonen

Men i motsetning til Pokémon Go, er det ikke helt gratis. – Og det er bra, sier en som lager spill.

Supermario

Torsdag lanseres Super Mario Run for hele verden.

Foto: BECK DIEFENBACH / Reuters

Torsdag ringte retroalarmen, da Super Mario for Iphone, kalt Super Mario Run, ble lansert i over 150 land. Og mens «hele verden» har venta, fokuserer mange internasjonale nettsteder på at spillet ikke er helt gratis, som de fleste andre populære spill.

– Det er merkelig at folk forventer at noe som koster mindre enn en kinobillett skal være gratis, sier Lorentzen.

Jon Cato Lorentzen

Jon Cato Lorentzen mener folk bør være villige til å betale for kvalitet, også når det gjelder mobilspill.

Foto: Privat

Han er tidligere spillanmelder for Aftenposten og lager nå egne spill hos spillstudioet Krillbite, og håper Nintendo nå kan være med på å snu en trend om at alt skal være gratis.

– Terskelen for å betale for mobilspill har vært veldig høy de siste årene. Det gjør noe med kvaliteten. Hvis folk hadde fått tilbud om å se Star Wars gratis på kino mot reklame hvert femte minutt, tror jeg mange hadde sagt nei og heller betalt, sier han.

– Neppe like stort som Pokémon

Marte Hedenstad - Filmpolitiet

Marte Hedenstad er journalist og spillanmelder i Filmpolitiet på P3.

Foto: NRK / Erlend Laanke Solbu

Marte Hedenstad er journalist i «Filmpolitiet» på NRK P3, skal anmelde spillet. Hun har store forventninger til hva Nintendo har fått til.

– Jeg håper Super Mario Run klarer å gjenskape noe av magien fra de gamle Mario-spillene, og at brukergrensesnittet og kontrollsystemet fungerer godt. Hvis Nintendo har fått det til skikkelig, kan spillet bli en herlig liten nostalgifest på mobilen, sier hun.

Hedenstad tror at nettopp det at folk må betale hvis man skal spille hele spillet, gjør at det ikke blir like stort som for eksempel Pokémon Go.

– Men Nintendos formål med spillet er selvfølgelig å introdusere en ny generasjon spillere for selskapets ikoniske merkevare, og det vil de nok klare, sier spilljournalisten.

– Kan forvente kvalitet

Hedenstad tror spillet absolutt har potensiale til å bli stort.

– Hvis Nintendo har klart å skape et velfungerende spill, så tipper jeg spillet blir en hit både hos nostalgiske Super Mario-fans og yngre spillere som kjenner til de nyere spillene i serien.

Jon Cato Lorentzen tror mange vil betale for spillet, rett og slett fordi Nintendo er forbundet med kvalitet.

– Dette er veldig stort. Super Mario er jo fortsatt en av verdens største spillfigurer. I USA på 90-tallet var det flere barn som kjente igjen Super Mario enn som visste hvem Mikke Mus var. Jeg tror dette blir kjempegøy, sier Lorentzen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.