NRK Meny
Normal

Åpner kirken for pokémon-spillere

Barn og unge har i det siste strømmet til Kjølstad kirke hver onsdag kveld. Grunnen? De får servert vafler, saft og spiller Pokémon GO sammen.

Erik Nilssen

ÅPNER KIRKEN: Leder i menighetsrådet i Borge sokn, Erik Nilssen, har åpnet Kjølstad kirke for pokémon-spillere. Onsdags tilbudet er populært og tiltrekker seg mange unge.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

– Jeg er ikke så ofte i kirken, det er mest for å spille Pokémon, forteller Emrik Johnsen (10) og Jonas Buene Sommerset (10).

En helt vanlig onsdagskveld i september er Kjølstad kirke i Fredrikstad full av barn og ungdom med telefonen i hånda. Der andre menigheter har bedt Pokémon GO-spillere om å holde seg unna, har menighetsrådet i Borge sokn tvert imot åpnet dørene på vidt gap for tilhengere av mobilspillet.

– Vi ønsker å åpne kirken for lokalsamfunnet og være til stede der folk er, forteller leder for menighetsrådet, Erik Nilssen.

Pokegym

POKÉSTOPP: Utenfor kirken er det en «pokégym» og et «pokéstopp». Kirkens medarbeidere setter ut en «lure» hver onsdag i september, for å tiltrekke seg Pokémons og spillere.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

Utenfor mange kirker og på kirkegårder i Norge er det plassert ut «pokéstopps», steder man kan samle inn goder man trenger i spillet.

– Denne kirken er ikke tilknyttet noen kirkegård, derfor er liv og røre, barn og unge, velkomne til å være her. Det er de selvfølgelig også ved andre kirker, men vi kan forstå at noen har opplevd noen uheldige hendelser, sier menighetsarbeider Kristin Helgen Buckholm.

Vafler, saft og Pokémon

Hver onsdag kveld i september har frivillige fra Kjølstad kirke servert gratis vafler og saft til unge spillere.

Pokemon GO

SJELDENT I KIRKEN: Emrik Johnsen og Jonas Buene Sommerset er sjeldent i kirken, men når kirken byr på pokémon-aktiviteter blir de gjerne med.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

– Det er veldig hyggelig her, vi spiller Pokémon sammen og blir kjent, forteller Benjamin Bjørnstad (11).

En stor gruppe gutter fra nabolaget har møtt opp i kirken. Utenfor kirkedørene er det er «pokéstopp» og en «pokégym».

– Pokémon GO får folk ut av huset, ut i gata og inn i kirken. Her kan de spille og vi åpner døra og lar lukten av vafler sige ut. Da blir det folksomt, ler Buckholm.

Inne i kirken er kirkerommet åpent og de som ønsker det kan tenne lys og sitte i stillhet. I forrommet er det derimot vafler og mobiler som gjelder. Mange av de oppmøtte har ikke for vane å være i kirken.

– Vi ønsker ikke å prakke på folk et kristent budskap i denne sammenhengen, men vi tenker at vi gjør det vi kan ved å være en tilstedeværende kirke for barn og unger, avslutter Nilssen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nytt navn på storkommune klart

    Den nye kommunen i indre Østfold skal hete «Indre Østfold.» Det er kommunalminister Jan Tore Sanner som presenterte det nye navnet på møte for fellesnemnda til storkommunen i dag.

  • – Kidnappet jente tilbake på Kypros

    Den fire år gamle jenta som i april ble bortført av faren sin på Kypros er gjenforent med moren, melder VG. Faren hevder at det var moren som kidnappet barnet fra ham i Norge i 2015, men Oslo tingrett har slått at far pliktet å levere datteren tilbake.