NRK Meny
Normal

Newton-sjefen

Han har trampa i kuskit med bare føtter, og fått et termometer opp i rompa midt i beste sendetid. Men mange rare oppdrag til tross, Per Olav Alvestad elsker jobben i Newton.

Per Olav Alvestad
Foto: NRK

No har du klikka deg inn på sida til sjefen sjølv. Per Olav heite eg, og eg har verdas kulaste jobb! I Newton er det nemlig slik at programleiaren skal prøve ut alt mulig. Vil eg finne ut om korleis det er å bryte lydmuren i et F-16 fly, intervjuer eg ikkje berre ein pilot, nei eg drar opp i et F-16 fly og bryt lydmuren saman med piloten.

Se Per Olav fly F16 her

Men det kan jo og føre til mindre hyggelige opplevingar...

Å prøve ut alt mulig, betyr verkeleg å prøve ut alt mulig. Eg har fått hoppe i fallskjerm , vore på ubåttokt og  kjørt racerbil , men eg har og måtta halde ein ekte menneskehjerne i hendene og ikkje minst renske ut eit tett kloakkfilter . Og kva var det som hadde tetta det? Jo det var gamalt dopapir og bæsj frå ca 70 000 husstandar i Trondheim.

Men slik er det og slik kjem det til å fortsette, så det er berre å følge med på Newton for å få med seg meir av alt det halsbrekkande eg må gjere. 

 

Per Olav Blogger iblant om sendingene

LES: Eg som overvektig bagasje  

Blått hav og grønt tryne!