Nekter å røpe barnefaren

Ryktene sier at Jodie Foster er lesbisk og at hun har fått et barn via en sæddonor med 160 i IQ.

Jodie Foster
Foto: ANDREAS SOLARO / AFP

Hun er styrtrik, men lever enkelt spartansk, hun er superstjerne men vasker huset og tar skittentøyet selv. Jody Foster er en av Hollywoods smarteste og mektigste kvinner og er helt annerledes enn alle andre.

Ikke fanget av systemet

Hun er intellektuelt anlagt og har studert litteratur på universitetet. Hun har også greid kunststykket å være et produkt av Hollywood uten å ta del i det. Damen er ikke farget av systemet. Hun har også greid overgangen fra barne- til voksen skuespiller med glans. Det er en sjeldenhet i filmbyen.

Jody Foster orker ikke å lage opprivende filmer mer enn en gang i året. Fordi det tar for lang tid å komme over sjelepinen i rollen. I ”The Brave One” myrder hun kriminelle i tur og orden.

– Den slags påvirker meg, det tar hardt på å ligge i en pøl av falsk blod i fire dager og tenke mørke tanker, sier hun.

Jodie Foster i rollen som Erica Bain
Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome Norge / Abbot Genser

Lenge på lerretet

Jody Foster har stått foran kamera siden hun var tre år gammel. Da ble hun hyret som nusselig baby i solkrem reklame. Hun var et fremmelig barn og kunne snakke rent ni måneder gammel og lese manus i fem års alderen.

– Jeg hadde et så stort ansvar for familien som liten at jeg aldri så meg selv som et barn. Mer som et vandrende menneskelig vesen, sier hun og påstår hun overlevde Hollywood fordi hun aldri har regnet seg som filmstjerne.

Egendyrking

Altså et vesen med behov for enorm egendyrking utenfor lerretet. Jody fraktes aldri i limousine fra jobben, nekter å fortelle pressen hvem hun omgås og om hvilket kjønn hun foretrekker i kjærlighetslivet. Damen flirer av ryktene om at hun er lesbisk og at hun har fått et barn via en sæddonor med 160 i IQ.

– Jeg er et hodemenneske og bruker intellektet for å komme gjennom skuffelser og smerte. Det betyr ikke at jeg er mindre sårbar enn andre, sier hun.

Jodie Foster
Foto: HECTOR MATA / AFP

Nei til våpen

Jody Foster spiser bare organisk mat, samler på gammeldags kjøkkenutstyr og slapper av med karate, kickboksing og vektløfting. Hun mener våpen skal forbys i USA og sier at intet tenkende menenske bør anskaffe seg skytevåpen. Det høre ikke hjemme i hendene på mennesker med følelser.

Ingen plastiske løft

Jody Foster er snart 45 år, har en sønn med en mann hun nekter å si hvem er. Og hun har annonsert at hun akter å eldes via gammel metoden, med andre ord uten plastiske løft.

– Det viktigste i livet er å bli forstått, sier hun. Det har hun forsøkt på i nesten 40 år på filmlerretet. Når hun jobber med film føler hun seg som en av gutta på golvet.

- Filmindustrien er det eneste stedet i verden jeg føler meg helt hjemme, sier Jody Foster

Kulturstrøm

  • Stanser utbygging ved Utøya

    Ringerike tingrett har bestemt at byggingen av minnestedet ved Utøykaia i Hole må stanses inntil videre slik flere av naboene krever. Staten og AUF må også betale saksøkernes omkostninger med over én million kroner, skriver tingretten i kjennelsen.

  • – Aldri sunget så høyt

    Odd Nordstoga spiller live ny musikk fra albumet «Fatig ferdamann» i Kulturstripa.

    Odd Nordstoga i Kulturstripa