Hopp til innhold

Nedlastningsrekord for Super Mario på mobil

Tallene varierer, men én ting enes de om: Super Mario slo Pokémon Go i løpet av de første 24 timene på markedet.

Super Mario Run
Foto: BECK DIEFENBACH / Reuters

Var du en av dem som ivret etter litt 90-tallsnostalgi da Super Mario-spillet ble lansert på mobil torsdag forrige uke? I så fall var du ikke alene.

Ifølge flere internasjonale medier satte Super Mario Run – som mobilversjonen kalles – nedlastningsrekord i Apples mobilapp-butikk App Store i løpet av de første 24 timene ute på markedet.

Det amerikanske teknologimagasinet The Verge skriver at 2.85 millioner mennesker lastet ned appen i løpet av 24 timer. De viser til tall fra statistikkbyrået Apptopia, mens det amerikanske underholdningsmagasinet Variety skriver at spillet ble lastet ned fem millioner ganger og viser til tall fra Sensor Tower.

Slo Pokémon Go

Til sammenligning ble Pokémon Go lastet ned 900.000 ganger i løpet av de første 24 timene.

Flere spillmagasiner, blant annet Gamer.no, påpeker for øvrig at lanseringstallenen fra de to spillene ikke kan sammenlignes. For mens Super Mario ble rullet ut i 150 land forrige torsdag, ble Pokémon Go først bare lansert i USA og Australia. Deretter ble det lansert i England, så Tyskland og først over en uke senere fikk 26 land i Europa, inkludert Norge, tilgang til mobilspillet.

Ikke imponert

Marte Hedenstad er journalist i «Filmpolitiet» på NRK P3, og har anmeldt spillet. Hun er ikke mektig imponert.

Marte Hedenstad - Filmpolitiet

Marte Hedenstad i «Filmpolitiet» på NRK P3 har anmeldt Super Mario-spillet.

Foto: NRK / Erlend Laanke Solbu

– Jeg syns det var morsomt, men ikke like magisk som Super Mario var i sin tid. Det eneste man gjør er å trykke hopp, forteller hun om spillopplevelsen.Selv om spillet satte 24-timersrekord tviler hun på at det totalt sett forbigår Pokémon Go, som fortsatt har rekorden i flest nedlastinger på en uke. En av grunnene er at Surper Mario Run koster penger, mens Pokémon er gratis. Så langt skal spillet ha dratt inn over 40 millioner kroner.

– Det koster først å bruke spillet etter at man har fullført tre forskjellige verdener, sier Hedenstad.

Hun tror derfor at mange har lastet det ned for å teste. Men at det blir den samme snakkisen som Pokémon Go, tviler hun på.

– Bevisst strategi

Uansett mener Hedenstad at lanseringen har hatt et bevisst mål.

– Grunnen til at de gjør dette på mobil er for å nå ut til en annen målgruppe, forteller hun.

Neste år kommer en ny spillkonsoll og ifølge Hedenstad, er målet å kapre nye spillentusiaster og dra dem med seg inn på sin tradisjonelle plattform.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor