Hopp til innhold

Nå er Pokémon GO lansert i Norge

Mobilspillet der du vandrer rundt og fanger Pokémon i den virkelige verden har tatt av i Norge for lenge siden. Til tross for at det ikke har vært tilgjengelig før i dag.

Pokémon GO

Ved å ha mobil-spiller åpent møter du pocket monsters i den virkelige verden.

Foto: Skjermdump fra Pokémon GO

Pokemon GO

Fra og med i dag er Pokémon GO også tilgjengelig i Norge.

Foto: Skjermdump fra norsk AppStore

På grunn av den enorme pågangen har serverne til spillet blitt overbelastet ved hver nye lansering. De er nede også i ettermiddag.

Appen, som bruker såkalt augmented reality (AR) til å la spillerne fange fantasidyr utplassert i den virkelige verden, har allerede rukket å bli en av tidenes mobilsuksesser. Og det har allerede tatt av i Norge.

– Den letteste måten å forklare Pokémon på, er å nevne inspirasjonskilden. Skaperen av Pokémon var så fascinert av insektsamling som barn, forteller NRKs spillekspert Andreas Hadsel Opsvik.

At mobilspillet kun har vært tilgjengelig i utlandet har ikke stanset de aller ivrigste fra å ta en teknisk omvei og laste det ned likevel. Men fra og med i formiddag er det fritt fram for resten også. Turistforeningen planlegger å bruke spillet til å lokke stillesittende spillere ut på tur.

Ivrige Pokèmon-spelarar møtte opp på treff på Sandnes.

VIDEO: Entusiaster møttes for å spille sammen. Pokémon Go kombineres mobilteknologi og den virkelige verden.

Arrangerte treff for likesinnede

På dagen for norgeslanseringen inviterte entusiaster til Pokémon-treff i Sandnes. Nyfrelste entusiaster møtte opp for å spille sammen, utveksle tips og kose seg i solen.

Tore Levik

Tore Levik, en av arrangørene i Sandnes.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Det er veldig kjekt at så mange har dukket opp, sier Tore Levik, en av arrangørene.

Han tror spillet har blitt så populært fordi det appellerer til flere generasjoner.

– Brukerne strekker seg fra 11-års alderen og opp i førtiårene. Folk som har relasjoner til Pokémon fra 90-tallet da Pokèmon Blue, Red og Yellow var ute. Dette er noe mange kjenner til, slår han fast.

– Det som er så bra med dette spillet er at du må ut av huset og sosialisere. Du møter folk og går mye mer tur, fordi du må faktisk fysisk gå. Dette blir sporet med GPS som måler avstanden, så det nytter ikke å sitte inne.

Eksplosiv interesse

Nintendo-spillet har tatt verden med storm etter at det ble lansert i forrige uke, og onsdag ble det klart at det har vippet Candy Crush Saga fra tronen som det største mobilspillet i USA noensinne.

Det ble først lansert i USA og Australia, deretter England, så Tyskland og i formiddag i hele 26 land i Europa, melder PokemonGO.

Pokémon GO-treff i Sandnes 16.07.16
Foto: Anders Fehn / NRK