- Nakkekoteletter ser ikke så gode ut, men smaker utrolig godt, sier Inge Johnsen.
- Jeg har salt og pepper på koteletten, og trer kongereker på et spyd. Først steker jeg kotelettene på begge sidene. Den skal være gjennomstekt, men jeg venter med kongerekene til senere, for de blir fort ferdig.
Når koteletten er nesten ferdigstekt legger Inge Johnsen kongerekene i panna. Foto: Per Kristian Johansen, NRK
Mens kotelettene steker, lager Inge en tomatsalat med urter. Han skjærer opp tomater og rødløk, mens Tron river opp litt bladpersille, timian og basilikum.
- Bruk det du har av friske urter, sier Inge Johnsen.
- Nå blander jeg i litt olje, eddik og pepper, og får en fin tomatsalat som skal være tilbehør.
Når koteletten er nesten ferdigstekt legger Inge Johnsen kongerekene i panna.
- Når kongerekene blir røde er de ferdige.
Til slutt legger Inge koteletten på en tallerken og danderer med tomatsalat. Kongerekene legges oppå koteletten, og maten er servert!
- Enkelt, greit og rimellig, sier Johnsen.
Nakkekoteletten er servert. Vel bekomme! Foto: Per Kristian Johansen, NRK
Norgesglasset NRK P1