Nakenjubel i Rogaland

Nakne soltilbedere har til nå hatt trange kår i Rogaland. Men nå har de "trådløse" endelig fått sin egen strand.

Naturister
Foto: Nils Johan Halvorsen / NRK

Endelig kan rogalendingene være nakne på egen strand. Rogaland Naturistforbund har etter mange års kamp endelig fått egen strand. På en avskjermet holme ved den populære Vaulenstranden kan alle som vil la sin "itsy bitsy teeny weeny polka dot bikini" falle.

Nudist = ekstremnaturist

Reiseradioens reporter som naturist
Foto: Nils Johan Halvorsen / NRK

Reiseradioens Nils Johan Halvorsen lot buksene falle og prøvde seg som naturist. Dette lærte han om naturisme: En nudist er en ”ekstremnaturist”. Nudisten er naken bortimot over alt, mens en naturist holder seg som regel på naturiststranda.

Vekslepengene har naturister ofte i en taske eller badesylinder som man henger rundt halsen. Det er ansett som god skikk å konsentrere seg om øynene når man snakker med andre naturister. Ikke la blikket flakke!

Solbriller er lov! Også sånne med ”enveis-glass”

På Vaulenstrandens naturistområde er det ikke nakenplikt. Du kan ta av deg klærne hvis du vil, eller beholde dem på, dersom du heller ønsker det..

Ellers skal man være snill og grei.

 

 

Kulturstrøm

 • Hjertevarmt om å være tenåring

  Komiker Bo Burnhams regidebut «Eighth Grade», handler om generasjon Z og det å vokse opp i et samfunn som er så fokusert på internett. P3s anmelder kaller filmen «varm, morsom og sår » og gir den terningkast fem. Les hele anmeldelsen her.

  Film-Eighth Grade-Free Screenings
  Foto: Linda Kallerus / AP
 • Får Vesaas Debutantpris

  Det er Lars Svisdal som har fått Debutantprisen for sin roman «Seg til inkjes» melder Gyldendal i en pressemelding. Svisdal har fått gode anmeldelser og boken omtales som begynnelsen på et viktig forfatterskap.

 • Britisk debutant fikk krimpris

  Debutanten C.J. Tudor ble under Krimfestivalen tildelt årets Gullkule for sin roman «Krittmannen». Jurymedlemmene Elin Brend Bjørhei, Asbjørn Slettemark og Fredrik Wandrup, er imponerte over nivået på forfatterens første bok skriver Cappelen Damm i en pressemelding.