NRK Meny
Normal

Nakenjubel i Rogaland

Nakne soltilbedere har til nå hatt trange kår i Rogaland. Men nå har de "trådløse" endelig fått sin egen strand.

Naturister
Foto: Nils Johan Halvorsen / NRK

Endelig kan rogalendingene være nakne på egen strand. Rogaland Naturistforbund har etter mange års kamp endelig fått egen strand. På en avskjermet holme ved den populære Vaulenstranden kan alle som vil la sin "itsy bitsy teeny weeny polka dot bikini" falle.

Nudist = ekstremnaturist

Reiseradioens reporter som naturist
Foto: Nils Johan Halvorsen / NRK

Reiseradioens Nils Johan Halvorsen lot buksene falle og prøvde seg som naturist. Dette lærte han om naturisme: En nudist er en ”ekstremnaturist”. Nudisten er naken bortimot over alt, mens en naturist holder seg som regel på naturiststranda.

Vekslepengene har naturister ofte i en taske eller badesylinder som man henger rundt halsen. Det er ansett som god skikk å konsentrere seg om øynene når man snakker med andre naturister. Ikke la blikket flakke!

Solbriller er lov! Også sånne med ”enveis-glass”

På Vaulenstrandens naturistområde er det ikke nakenplikt. Du kan ta av deg klærne hvis du vil, eller beholde dem på, dersom du heller ønsker det..

Ellers skal man være snill og grei.

 

 

Kulturstrøm

 • Varslar ny Harry Hole-bok

  Jo Nesbø gir ut ei ny Harry Hole-bok i juli 2019. Han offentleggjorde dette på si eiga heimeside torsdag. Lite informasjon er offentleggjort om handlinga, men i eit samandrag står det at Harry Hole vaknar opp i bakrus med hendene og kleda dekkja av blod, ifølgje VG.

  Jo Nesbø lanserer "Macbeth"
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Lesarane rasar mot Elle

  – Vi har ingen ambisjonar om å representere heile samfunnet.

  Dét svarte motebladet Elle då ein lesar på Instagram lurte på kvifor det ikkje var meir mangfald blant bloggarane deira. Svaret har fått mange til å reagere, skriv nettstaden Melk og Honning. Elle-redaktør Signy Fardal meiner det heile er ei misforståing, og kommenterer til VG at fordi Elle «heile tida brukar modellar og intervjuobjekt med anna etnisk opphav enn det norske, falt det oss ikkje inn at spørsmålsstillar tenkte på etnisitet».

  Signy Fardal
  Foto: Aas, Erlend / Scanpix