Hopp til innhold

Nå kommer Nesbø med komedie

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

«Hodejegerne» går så det suser på kino i Norge og Danmark, og nå er et nytt manus fra krimkongen Jo Nesbø klar for filmlerretet. Her kan du se den ferske traileren til «Arme Riddere»

Mens kinosuksessen «Hodejegerne» går for fulle hus, annonseres det nå at en annen Nesbø-film er på vei.« Arme Riddere» er en krimkomedie som produseres av Fantefilm, som også står bak «Fritt Vilt»-filmene.

Krangel om tippegevinst

Jo Nesbø

Jo Nesbø har en ny film på gang. Kan den måle seg med «Hodejegerne»?

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

«Arme Riddere» er en krimkomedie om en gjeng rufeste karer med småkriminell bakgrunn. De er del av et tippelag, men når drømmen om 12 rette blir realitet, er problemene i gang.

Det viser seg at vinnersummen er vanskelig å dele på fire, og dermed begynner hodene å rulle.

I motsetning til «Hodejegerne» er ikke dette en filmatisering av en av Nesbøs bøker. Forfatteren har skrevet historien spesifikt til film, og den har aldri vært utgitt i bokform.

– Dette er et helt eget univers, men er man glad i Nesbø, så vil man like dette, sier filmens regissør Magnus Martens til Dagbladet.

De arme ridderne spilles av blant andre Kyrre Hellum og Mads Ousdal, mens Henrik Mestad spiller politimann

Ny Nesbø-suksess?

Nesbø har oppnådd en eventyrlig suksess med krimbøkene sine, som til nå er solgt i over 8 millioner eksemplarer. Han er tildelt en rekke priser, er oversatt til 35 språk og utgitt i 140 land.

– Med «Hodejegerne» har det vist seg at Jo Nesbø-ting fungerer veldig bra på film, og det er noe også vi merker. Dessuten har vi med oss noen av Norges beste skuespillere, som har levert fabelaktig, sier Martens.

«Hodejegerne» går sin seiersgang på danske kinoer, og er sett av 440.000 i Norge. Om noen måneder vil det vise seg om Nesbø-effekten er i gang på nytt.

Filmen kommer på kino 2. desember.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.