NRK Meny
Normal

Nå kommer levende profilbilder til Facebook

Snart vil Facebook-brukere kunne erstatte dagens profilbilde med en kort profilvideo.

Snart vil brukere kunne erstatte dagens profilbilde med en video.

Facebook lanserte nyheten gjennom en video som viser hvordan den nye funksjonen fungerer.

Det annonserer Facebook på sine pressesider.

Profilvideoene vil ha en varighet på opptil sju sekunder og skal fungere som et supplement til de statiske bildene du er vant til.

Ikke GIF

Oppdateringen blir først tilgjengelig for noen brukere California og Storbritannia. Selskapet avslører ikke når alle Facebooks brukere vil kunne laste opp en profilvideo, men skriver at det vil skje snart.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Profilbilder» i nytt vindu

Nettsamfunnet støtter fortsatt ikke animerte GIF-bilder, selv om de nye profilvideoene kan minne om dette.

Det amerikanske teknologinettstedet Mashable omtaler profilvideoene som den største oppdateringen på flere år.

Tidsstyr profilbildet

For dem som husker tilbake til nettsamfunnet Myspace som regjerte før Facebook tok tronen, kommer kanskje assosiasjonene om masse glorete og blinkende animasjoner som sloss om oppmerksomheten din.

Ifølge Facebook vil de nye profilvideoene kun spilles av dersom du går aktivt inn på profilsiden. Dermed er det foreløpig ingen fare for at nyhetsstrømmen din flommer over av animerte venner.

Facebook jobber også med å lage funksjonalitet for tidsstyring av midlertidige profilbilder. I fremtiden skal du kunne velge at et bilde av deg og familien din med nisseluer vises i romjula, mens et bilde av favorittlaget ditt dukker opp når laget spiller kamp.

Lager internettdrone

Facebook og Mark Zuckerberg har den siste tiden lansert flere oppdateringer, blant annet den mye omtalte misliker-knappen.

Brukere har i flere år etterlyst muligheten til å mislike innlegg på Facebook, men det er fortsatt uvisst om det er snakk om å kunne gi tommelen ned eller gi innlegg tilbakemelding på andre måter.

Det er ikke kjent når verken misliker-knappen eller profilvideoene blir tilgjengelig for norske brukere.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller