Multebrulee
8 dl fløte
2 dl melk
9 eggeplommer
150g sukker
1 vaniljestang
Multer (evt. brringebær)
Sukker til glasering
Kok opp fløte melk og vanilje.
Visp sammen eggeplommer og sukker til skum. Hell den varme fløtemelken over plommene under pisking. Sil blandingen.
Legg en god skje multer i passende porsjonsformer og fyll på med blandingen.
Bak i ovn ved 95 grader til massen har satt seg, ca. 40 minutteer, avhengig av formens størrelse.
Avkjøl. Dryss overflaten med et jevnt lag sukker. Glaser under grill eller karameliser med en skibrenner.
Som en smaksvariasjon på creme brulee kan man for eksempel bruke sitrongress, kaffebønner, krydder, appelsinskall osv.
Kok da opp fløtemelk som vanlig (ikke vanilje) tilsett smak og la det trekke i ca. 20 min. Kok fløtemelk opp
På nytt og fortsett som over, men hopp over multene.