Hopp til innhold

Morsom advokat

Japanere er kjent for å være litt sære, det er de jaggu denne gangen også.

Apollo Justice: Ace Attorney
Foto: ace-attorney.com

Jeg må nesten gi meg ende over. Fra et land langt mot øst får jeg enda mer funky advokat-action servert rett inn på min Nintendo DS.

Se videoanmeldelse

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Se: Video, bilder og fakta om Apollo Justice.

Rettferdigheten seirer

Advokaten Phoenix Wright som tidligere har figurert i en serie spill på både Game Boy Advance og DS har sluttet som advokat, dette betyr at du tar over rollen til Apollo Justice. Han er en nervøs jypling av en nybegynner som kaldsvetter mens han roper ut de klassiske uttrykkene som hører hjemme i en rettsal.

Selve spillet føyer seg fint inn i rekken av advokatspill, det er med andre ord mye likt. Allikevel har spillet en egen sjarm og Apollo Justice fremstår akkurat så pinglete at du føler litt med han. Rettsakene du skal hjelpe til å løse er også så vanskelige at du må tenke deg om to ganger, ellers ryker du rett ut!

Apollo Justice: Ace Attorney
Foto: ace-attorney.com

- Jeg protesterer!

Rop ut "Objection!" og din DS vil faktisk merke det. Den innebygde mikrofonen gjør at du kan leke at du faktisker er i en rettsal. Om du gjør det på bussen eller lignende vil de fleste tro du er gal, men hva gjør vel det? Du er en japansk advokat, og ditt navn er Apollo Justice.

Ace Attorney: Apollo Justice er et spill fylt med humor, japanske referanser og finner sin plass i denne serien med spill.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.