Hopp til innhold

Morsom advokat

Japanere er kjent for å være litt sære, det er de jaggu denne gangen også.

Apollo Justice: Ace Attorney
Foto: ace-attorney.com

Jeg må nesten gi meg ende over. Fra et land langt mot øst får jeg enda mer funky advokat-action servert rett inn på min Nintendo DS.

Se videoanmeldelse

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Se: Video, bilder og fakta om Apollo Justice.

Rettferdigheten seirer

Advokaten Phoenix Wright som tidligere har figurert i en serie spill på både Game Boy Advance og DS har sluttet som advokat, dette betyr at du tar over rollen til Apollo Justice. Han er en nervøs jypling av en nybegynner som kaldsvetter mens han roper ut de klassiske uttrykkene som hører hjemme i en rettsal.

Selve spillet føyer seg fint inn i rekken av advokatspill, det er med andre ord mye likt. Allikevel har spillet en egen sjarm og Apollo Justice fremstår akkurat så pinglete at du føler litt med han. Rettsakene du skal hjelpe til å løse er også så vanskelige at du må tenke deg om to ganger, ellers ryker du rett ut!

Apollo Justice: Ace Attorney
Foto: ace-attorney.com

- Jeg protesterer!

Rop ut "Objection!" og din DS vil faktisk merke det. Den innebygde mikrofonen gjør at du kan leke at du faktisker er i en rettsal. Om du gjør det på bussen eller lignende vil de fleste tro du er gal, men hva gjør vel det? Du er en japansk advokat, og ditt navn er Apollo Justice.

Ace Attorney: Apollo Justice er et spill fylt med humor, japanske referanser og finner sin plass i denne serien med spill.

Kulturstrøm

  • Chile gjenåpner etterforskningen av Pablo Nerudas død

    Chile skal nok en gang forsøke å løse mysteriet rundt nasjonaldikteren Pablo Nerudas død, har en domstol i landet besluttet. Det skriver NTB.

    Neruda, som fikk nobelprisen i litteratur i 1971, døde tolv dager etter militærkuppet der landets folkevalgte president Salvador Allende ble styrtet og en militærjunta under ledelse av general Augusto Pinochet overtok makten.

    Den offisielle dødsårsaken var prostatakreft, men Nerudas sjåfør og assistent Manuel Araya fortalte mange år senere at forfatteren fikk en mistenkelig sprøyte i brystkassen rett før han døde.

  • X gjenåpner tilgang på Julia Navalnajas konto – sier det var en feil

    X har gjenåpnet tilgangen på Julia Navalnajas konto, skriver Reuters. Kontoen ble gjort utilgjengelig tidlidere tirsdag. I en uttalelse sier X at kontoen ble stengt ved at kontoen feilaktig ble merket som som spam.