NRK Meny
Normal

Bagatelliserte terroren i Norge

Den fanatiske vegetarianeren Morrissey fikk fansen til å rase. Under en konsert i Polen søndag kveld fastslo han at massakren i Norge «var ingenting» i forhold til antallet dyr som daglig drepes og spises.

Morrissey

Kommentarene til Morrissey om terroren i Norge føyer seg inn i rekken av andre kontroversielle uttalelser.

Foto: JOHN MCCONNICO / AP

– Vi lever alle i en morderisk verden, slik begivenhetene i Norge har vist. Men det er ingenting sammenlignet med hva som skjer på McDonalds og Kentucky Fried Chicken hver dag, sa Morrissey fra scenen – før han fremførte «Meat is Murder».

I løpet av konserten gjorde han også sin ferske låt «Scandinavia», med tekster som «I despise each syllable in Scandinavia. Let the people burn, let their children cry and die in blind asylum».

Ifølge avisen Daily Mirror raste fansen mot bemerkningen på ulike webforum. En talsperson for Morrissey sier: – Morrissey har bestemt seg for ikke å gi videre kommentarer da han mener uttalelsen taler for seg selv.

Den tidligere The Smiths-stjernen er kjent for å kreve fullt kjøttforbud på området når han skal opptre på en festival. I 2007 vakte Morrissey også raseri da han overfor NME hevdet han ikke orket å bo i Storbritannia på grunn av «immigrasjonseksplosjonen».

I fjor hevdet han overfor avisen Guardian at han følte kineserne «var en laverestående art» på grunn av måten de behandlet dyr på.

Dette føyer seg inn i blant en rekke kontroversielle uttalelser fra den kjente sangeren. Tidligere i år hisset han opp mange da han kalte dronning Elisabeth for fascist og sammenlignet hun med Muammar Gaddafi og Hosni Mubarak.