Hopp til innhold

Innfører 24-timers kjøttforbud når Morrissey kommer

Den belgiske festivalen Lokerse Feesten innfører et 24-timers forbud mot kjøtt når vegetarianeren og dyrerettighetsaktivisten Morrissey spiller.

Morrissey

Den britiske artisten Morrissey er kjent for sitt veldige dyreengasjement.

Foto: JOHN MCCONNICO / AP

Rockeartisten Morrissey er kjent for å være en mann med sterke meninger og sære krav. Sist i rekken av utspill er at den belgiske festivalen Lokerse Feesten nå annonserer at de innfører et 24-timers kjøttforbud den 4. august.

Da kommer nemlig dyrerettighetsaktivisten Morrissey for å spille, en mann festivalen hevder å ha prøvd å få på plakaten i lang tid. Endelig har han sagt ja, men han har satt et ultimatum: Det skal ikke serveres kjøtt mens han er der.

Dermed har festivalen, som på sine nettsider blant annet skryter av sin lokale Lokerse hestepølse (”den smaker mye bedre enn den høres ut”, skriver de), valgt å droppe kjøttet i et døgn.

Les også: Morrissey kaller dronninga fascist

Festivalledelsen kaller det hele ”en velkommen catering-utfordring”, og lover å servere ”en rekke sunne, vegetariske retter" i løpet av perioden Morrissey er på stedet.

Ikke første gang

Morrissey på Øya

Morrissey har spilt i Norge fem ganger. Her fra sin konsert på Øyafestivalen i 2006.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Morrissey skal ha blitt vegetarianer allerede som 11-åring, og dette langt fra første gang han lager oppstyr rundt sin motstand for kjøtt.

I 2009 gikk han for eksempel av scenen da han spilte på den amerikanske festivalen Coachella fordi han kjente lukten av grillet kjøtt. Han nekter å spille i Canada i protest mot landets årlige selfangst, og han ga et plata ”Meat Is Murder” sammen med The Smiths i 1985.

Morrissey har spilt i Norge fem ganger, sist på Sentrum Scene i Oslo i 2009. Også da gikk Morrissey av scenen, denne gangen fordi en publikummer kastet et ølglass mot ham.

Les også: Forlot scenen etter ny øl-kasting

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.