Hopp til innhold

Minnestund på nett kan overgå Obama-innsettelse

Mediehus verden over sender direkte og vil legge ut videostrøm fra minnestunden for Michael Jackson. Nå venter millioner av fans.

LOS ANGELES: Stearinlys utenfor Jackson-familens hjem i dag.
Foto: Jason Redmond / AP

CNN planlegger å bruke samme teknologi med tilknytning til Facebook som mediahuset brukte under innsettelsen av president Barack Obama. Det melder amerikanske nyhetsbyråer.

Begivenhet på nett

Det ventes at den direkte overføringen av minnestunden vil bli en internett-begivenhet uten like. Flere hundre millioner mennesker verden over forbereder seg til den offisielle seremonien. Den kan komme til å overgå både presidentinsettelsen til Barack Obama og prinsesse Dianas begravelse også som fenomen på internett.

DEBATT: Michael-begivenhet skapt av media

Stadig flere Facebook-venner

Michael Jacksons side på Facebook har nå 6,1 millioner venner, og er den mest popluære i nettsamfunnet. Før han døde hadde han 80 000 nettvenner der.

Los Angeles korter fans ventetiden foran den siste avskjeden med popikonet med sang og dans. I Tokyo sentrum samlet fans seg ved Tower Record Store i dag tidlig for å hedre Jackson i forkant av den offisielle seremonien.

Michael Jackson ble minnet ved storskjerm i Tokyo
Foto: Shizuo Kambayashi / AP

Fra Tokyo via Melbourne til London er tilhengerne forberedt på å sitte oppe til langt på natt for å følge sendinger fra avskjedsseremonien. I Melbourne blir den overført på storskjerm kl. 03.00 lokal tid.

Verdig markering

Selv i det lukkede militærdiktaturet Burma har Michael Jackson-fans uforstyrret fått holde en minnestund med levende lys i en park i storbyen Rangoon, melder nyhetsbyrået AP.

Programmet for seremonien er det få som kjenner, og arrangørene er forsiktige med å røpe noe av innholdet.

- Vi vil ikke ha noe tut og kjør. Det blir en rolig og verdig markering, sa produsent Ken Ehrlich til Reuters i går.

Kisten til Staple Center

Jackson-familien skal ha tatt en privat avskjed med Michael Jackson i dag tidlig i Forrest Lawn. I følge siste kjendis-sladder fra nettstedet TMZ skal kisten fraktes til Staple Center tidligst to timer før minnesermonien starter. Der vil den avdøde stjernen bli tatt i mot av et ukjent antall mennesker.

Minneseremonien starter kl. 19 norsk tid og er ventet å vare til ca. 20.30.

SE: Minnestunden direkte på NRK

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters