Minne for livet

Det er lenge siden det kun var sjømenn som hadde tatovering.

Tatovering
Foto: Frode Fimland / NRK

Therese Storebø Østervold har tenkt på det i flere år. Med adresse i London vil hun ha en tatovering som minner henne om hjemplassen Austevoll. Hun vil ha bølger på foten, og har lett etter motiv lenge.  

Tomas Brudvik er utdannet grafisk designer og jobber som tatovør. Han tegner akkurat det Therese har tenkt på. Etter at tegningen er laget på papir, tegner Tomas opp en skisse på benet. Med sju spisse nåler med fargestoff skal hun få en etterlengtet tatovering.

tatovering
Foto: Frode Fimland / NRK

Selv om det gjør vondt, er hun så fornøyd at hun kommer tilbake for å tatovere det andre benet dagen etter.

Ingen angrefrist

En tatovering er et minne for livet. Man kan angre, men det er umulig å gjøre noe med, sier Tomas. Derfor er det viktig å tenke seg nøye om.

Selv tenkte han seg om både en og to ganger, før han tok sin første tatovering da han var tjueen. Som attenåring tegnet han et motiv han gjerne ville tatovere, og dro til London for å tatovere seg. Da han kom fram var ikke tatovøren så begreistret for motivet som Tomas hadde håpet på. I fire timer lette han etter andre motiv før han gikk ut av butikken, og reiste hjem uten tatovering.

Først tre år etter kom den første tatoveringen. Nå har han kommet ut av tellingen på hvor mange han har.

Tatoveringer
Foto: Frode Fimland / NRK

 

Kulturstrøm

  • Gjenåpner Iraks største kirke

    IS-krigere herjet stort med Iraks største kirke. Alle kristusfigurene ble halshugget. Heller ikke jomfru Maria fikk være i fred. Sporene etter tusenvis av år med kristen kulturarv skulle utslettes. I dag åpnes kirken for pave Frans.

  • Rå og vond ung virkelighet

    Russetid, press, en ulovlig sexvideo, drømmer og vennskap i grus – den nye Viaplay-serien «Delete Me», er en hard skildring av ung virkelighet. En virkelighet som nok kan være reell for mange. Terningkast 4.

    Thea Sofie Loch Næss i serien "Delete me". Prtrett av jente med kort hår, åpen munn, blå øyne - hele ansiktet er dekket av ordet "nuller" gjentatte ganger
    Foto: Viaplay