Minne for livet

Det er lenge siden det kun var sjømenn som hadde tatovering.

Tatovering
Foto: Frode Fimland / NRK

Therese Storebø Østervold har tenkt på det i flere år. Med adresse i London vil hun ha en tatovering som minner henne om hjemplassen Austevoll. Hun vil ha bølger på foten, og har lett etter motiv lenge.  

Tomas Brudvik er utdannet grafisk designer og jobber som tatovør. Han tegner akkurat det Therese har tenkt på. Etter at tegningen er laget på papir, tegner Tomas opp en skisse på benet. Med sju spisse nåler med fargestoff skal hun få en etterlengtet tatovering.

tatovering
Foto: Frode Fimland / NRK

Selv om det gjør vondt, er hun så fornøyd at hun kommer tilbake for å tatovere det andre benet dagen etter.

Ingen angrefrist

En tatovering er et minne for livet. Man kan angre, men det er umulig å gjøre noe med, sier Tomas. Derfor er det viktig å tenke seg nøye om.

Selv tenkte han seg om både en og to ganger, før han tok sin første tatovering da han var tjueen. Som attenåring tegnet han et motiv han gjerne ville tatovere, og dro til London for å tatovere seg. Da han kom fram var ikke tatovøren så begreistret for motivet som Tomas hadde håpet på. I fire timer lette han etter andre motiv før han gikk ut av butikken, og reiste hjem uten tatovering.

Først tre år etter kom den første tatoveringen. Nå har han kommet ut av tellingen på hvor mange han har.

Tatoveringer
Foto: Frode Fimland / NRK

 

Kulturstrøm

 • Demi Lovato inn på topp

  Demi Lovatos nye album «Dance With The Devil … The Art Of Starting Over» går inn på førsteplassen på amerikanske Billboards albumliste. Også tilbake i 2009 toppet hun listen, da med albumet «Here We Go Again». Det nye albumet handler om 28-årige Lovatos vei tilbake etter at hun i 2018 var nær ved å dø av en overdose (NTB).

  Demi Lovato på scenen i mars 2021
  Foto: Rich Fury / AFP/NTB
 • Anker navnestrid til Høyesterett

  Olav Thon (97) anker striden om navnet på Hamar-restauranten Stortorvet Gjestegiveri til Høyesterett.
  Det skriver E24. Thon mener fortsatt at han har enerett på navnet og logoen fra den over 100 år gamle restauranten med samme navn i Oslo.