NRK Meny
Normal

Minne for livet

Det er lenge siden det kun var sjømenn som hadde tatovering.

Tatovering
Foto: Frode Fimland / NRK

Therese Storebø Østervold har tenkt på det i flere år. Med adresse i London vil hun ha en tatovering som minner henne om hjemplassen Austevoll. Hun vil ha bølger på foten, og har lett etter motiv lenge.  

Tomas Brudvik er utdannet grafisk designer og jobber som tatovør. Han tegner akkurat det Therese har tenkt på. Etter at tegningen er laget på papir, tegner Tomas opp en skisse på benet. Med sju spisse nåler med fargestoff skal hun få en etterlengtet tatovering.

tatovering
Foto: Frode Fimland / NRK

Selv om det gjør vondt, er hun så fornøyd at hun kommer tilbake for å tatovere det andre benet dagen etter.

Ingen angrefrist

En tatovering er et minne for livet. Man kan angre, men det er umulig å gjøre noe med, sier Tomas. Derfor er det viktig å tenke seg nøye om.

Selv tenkte han seg om både en og to ganger, før han tok sin første tatovering da han var tjueen. Som attenåring tegnet han et motiv han gjerne ville tatovere, og dro til London for å tatovere seg. Da han kom fram var ikke tatovøren så begreistret for motivet som Tomas hadde håpet på. I fire timer lette han etter andre motiv før han gikk ut av butikken, og reiste hjem uten tatovering.

Først tre år etter kom den første tatoveringen. Nå har han kommet ut av tellingen på hvor mange han har.

Tatoveringer
Foto: Frode Fimland / NRK

 

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP