Hopp til innhold

Mariann måtte forlate Stjernekamp

Mariann Thomassen har slitt med bihulebetennlse denne uken, men leverte likevel et forrykende show med låta Ice Ice Baby. Likevel fikk hun færrest stemmer, og ble den andre deltakeren som måtte forlate Stjernekamp.

Mariann Thomassen ute av Stjernekamp

Mariann Thomassen rappet Ice Ice Baby, men ikke hele veien inn i publikums hjerter. Hun ble den andre som måtte forlate Stjernekamp.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Forrige uke måtte Nico D forlate Stjernekamp som den første, og i dag var det Mariann Thomassen som fikk måtte si hade til de andre. Sammen med Jenny Jenssen og Rita Eriksen fikk hun færrest stemmer, og trakk til slutt det korteste strået.

Thomassen har slitt med bihulebetennelse denne uka og har ikke fått den beste oppladningen. Med Vanilla Ice´ Ice Ice Baby, leverte hun, og fikk gode tilbakemeldinger fra ekspertpanelet. Hun tror likevel at sykdommen kan ha ødelgat sjansenen hennes.

– Jeg har mistet verdifull øvingstid så showet satt ikke helt som det skulle, sier hun.

– Jeg er litt rebell

Selv om hun måtte forlate Stjernekamp, sier Thomassen at hun ikke er skuffet, og er glad for at hun valgte den låta hun gjorde.

– Jeg ble rådet til å ikke synge denne låta, men jeg trosset de rådene jeg fikk på låtvalg. Jeg er jo litt rebell, sier hun.

Tommy Tee var en av de som mente at låtvalget hennes var «forferdelig», men han skrøt at fremførelsen.

– Ice Ice Baby er en av verdenshistoriens verste låter, den er en synd og en skam. Men du dreper stemmen, flowen og utseende til Vanilla Ice, og gjør det helt til ditt eget, sier han.

Thomassen er ikke enig i at det er en dårlig låt, og mener at den er «sinnsykt kul».

–Jeg har alltid ønsket å synge denne låta, og nå fikk jeg endelig sjansen og det angrer jeg ikke på, sier hun.

Selv om Stjernekamp ble en kort affære, blir det ikke tid til å hvile på laurabærene for den tidligere Surferosa-vokalisten.

– Nå skal jeg ut å reise og jobbe med nye prosjekter, sier Thomassen.

Ingen god følelse

Rita Eriksen i Stjernekamp

Rita Eriksen var nervøs før kveldens opptreden, og havnet blant de tre nederste.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Rita Eriksen havnet blant de tre nederste for første gang. Det beskriver hun som «ingen god følelse». Hun fremførte Run DMC og Aerosmiths Walk this way, en låt hun fikk anledning til å synge litt mer på.

– Det var kanskje ikke så lurt å synge såpass mye var kanskje ikke et sjakktrekk. Jeg ble også plutselig nervøs rett før jeg skulle på, og det pleier jeg ikke. Jeg ble litt satt ut, og det var langt utenfor komfortsonen, sier hun.

Eriksen synes det var trist at Mariann Thomassen røk ut, men er så klart glad for at hun selv gikk videre. Nå skal hun gi alt den kommende uken og virkelig slå til neste uke.

– Neste uke får jeg vise det jeg kan, da skal jeg synge ordene i stedet for å prate dem. Det gleder jeg meg til, sier hun.

– Det var nesten juks

Det var flere som fikk gode tilbakemeldinger. Sisi har i de to første episodene sunget sjangre som har ligget langt unna henne, men i kveld var hun i sitt rette element, og leverte et forrykende show med Salt n Pepas Whatta Man.

– Det var en helt vanvittig utgave. You nailed it! Du må ha god selvtillit for å gjøre dette, og det var sinnsykt bra gjennomført, både sangen, rappen, dansen. Jeg ble kastet tilbake til 90-tallet, sa Mona B. Riise.

Ukens sjangerekspert, Tommy Tee, mente det nesten var juks da Sisi gikk på scenen fordi hun har kjennskap til sjangeren fra før. Det er ikke Sisi selv enig i.

– Jeg synes det er urettferdig at ekspertpanelet hadde så høye forventninger til meg, det var jo helt nytt for meg, sier hun.

Hun synes det var utfordrene, og lurer på hvordan i alle dager artistene klarer å si SÅ mange ord og vrikke på seg samtidig.

– Og hvor er det de puster hen? Jeg synes ikke jeg har en fordel, men jeg hadde det kjempegøy uansett, sier Sisi.

Sisi synger Whatta man

Sisi var i sitt rette element med sin versjon av Salt n Pepas Whatta man.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Tuva: Ekspertenes favoritt

Tuva Syvertsen åpnet showet med sin tolkning av Eminems Lose Yourself. Med helt ny stil imponerte hun ekspertpanelet, og rørte Mona B. Riise til tårer.

– Det var så sterkt. Hvor var Tuva, og hvor var fela, sa Riise mens hun tørket tårene.

Tuva Syvertsen har fått massiv skryt etter hver opptreden, og imponerte allerede i den første episoden da hun tolket musikalsjangeren. Sangeren og fiolinisten innrømmet likevel at hun var mer nervøs enn noen gang.

– Har aldri grudd meg så mye som til i dag, og har sittet på ramma og øvd, sa hun etter opptredenen.

Kulturstrøm

 • Ozzy Osbourne avlyser avskjedsturne

  Avskjedsturneen til artisten Ozzy Osbourne i Europa er avlyst. Det kunngjorde han sjølv onsdag. Turneen skulle eigentleg skjedd i 2019, men har blitt utsette fleire gonger grunna helsa hans og pandemien.

  I dag skriv 74-åringen at han ikkje er fysisk stand til å gjennomføra ein turne, grunna ein ryggskade.

  Det blir no jobba med å laga erstatningskonsertar utan så mykje reising.

  Ozzy Osbourne
  Foto: Blizzard
 • Kvinna bak Pompel og Pilt er død

  Kvinna som laga dokkene Pompel og Pilt er død. Dokkemakar og kunstnar Bjørg Mykle blei 82 år gamal, melder Dagbladet.

  Saman med ektemannen Arne Bust Mykle laga ho fleire dokketeater og TV-seriar for NRK frå 1969 og i fleire år framover.

  Bjørg Mykle underviste og på Høgskulen i Oslo, og fortsette med å syne dokketeater etter at ho gjekk av med pensjon.

  Pompel og Pilt
  Foto: Lise Åserud / SCANPIX
 • Full ansettelsesstopp i Amedia-konsernet

  Amedia-konsernet innfører midlertidig ansettelsesstopp. Samtidig tilbyr de gavepensjon til ansatte mellom 62 og 66 år.

  De ansatte ble informert om beslutningen via en intern melding fra kommunikasjonssjef Hallgeir Westrum torsdag, skriver Journalisten, som meldte om saken først.

  Årsaken oppgis å være økende kostnader kombinert med et svekket annonsemarked og svakere vekst i netthandelen enn forutsatt.

  Amedia-konsernet eier både Nettavisen og en rekke lokalaviser over hele landet.

  Kommunikasjonssjef i Amedia, Hallgeir Westrum, bekrefter overfor Medier24 at det er gått ut melding om sparetiltak.

  – Vi gjør noen grep for å ha mer kontroll på kostnadsutviklingen, sier Westrum.

  (NTB)