Marcus & Martinus i samarbeid med amerikansk raptalent

Tvillingduoen slipper ny låt sammen med den unge rapperen Silentó.

Silento (i midten) rapper på Marcus og Martinus nye låt «Like it Like it»

Silentó (i midten) rapper på Marcus og Martinus nye låt «Like it Like it» som etter planen skal slippes 19. mai 2017

Foto: Robin Bøe

Den 19 år gamle rapperen Ricky Lamar Hawk, bedre kjent under artistnavnet Silentó, ble for alvor kjent da han slapp debutsingelen «Watch Me (Whip/Nae Nae)» i 2015.

Låten har over 200 millioner avspillinger på Spotify og er blitt sett nesten 1,3 milliard ganger på Youtube, noe som gjør den til Youtubes 31. mest sette video. Det er spesielt de enkle dansestegene som har fått mye oppmerksomhet og som har fått videoen til å gå viralt.

Se videoen under:

Spilt inn video i L.A.

Nå har 19-åringen blitt med på norske Marcus & Martinus nyeste låt. Låten heter «Like it Like it» og skal etter planen slippes 19. mai.

– Vi hadde lyst på en feature på låten, og vi ønsket oss veldig en som passet til oss. Vi synes jo Silento er veldig flink og kul så når plateselskapet vårt fikk til dealen ble vi veldig glade, forteller tvillingguttene i en e-post til NRK.

Låten ble spilt inn i Stockholm og selv om Silentó gjorde sin rapdel i et annet studio, forteller Marcus og Martinus at de var sammen i Los Angeles i påsken for å lage videoen til låten.

Vil slå an internasjonalt

Coveret til Marcus og Martinus nye låt «Like it Like it» som etter planen skal slippes 19. mai 2017.

Coveret til Marcus og Martinus nye låt «Like it Like it» som etter planen skal slippes 19. mai 2017.

Foto: FRED JONNY

Da NRK tidligere i år spurte tvillingbrødrene om hvor de så for seg å være om to år, stod det internasjonale markedet høyt på lista.

– Vi håper at dette er et skritt i den retningen. Det er jo veldig gøy å jobbe med en artist som er så populær i et land vi ikke er så godt kjent i, enda, skriver guttene videre.

15-åringene har tidligere ramset opp flere artister de kunne tenke seg å samarbeide med, som for eksempel Zara Larsson, Justin Bieber, Rihanna og Bruno Mars.

Har dere noen flere samarbeid på gang?

– Vi jobber med masse forskjellig nå, så det kan hende :) Det blir en sommer med masse moro! Vi skal reise, slippe mer musikk og så er det jo mulig vi får noen nye venner på veien, svarer tenåringsidolene

Kulturstrøm

  • Sprikande konseptalbum frå Coldplay

    På «Music of the Spheres» har frontmann Chris Martin dikta opp eit parallelt solsystem, der kvar låt representerer ein planet og folket som bur der. «Sprikande og retningslaust», skriv musikkmeldar Sjur Systad Tyssen i P3. Terningkast 3.

    Coldplay 2021
    Foto: James Marcus Haney
  • Antirasist-håndbok slår an

    Tinashe Williamsons barne/ungdomsbok «Håndbok for unge antirasister» er nå trykket i et opplag på hele 19.000 eksemplarer, og forrige uke var den landets nest mest solgte bok. «Hvis Livets Skole hadde hatt et pensum, hadde denne boka definitivt vært på kjøpslista», skrev NRKs anmelder om boka.