NRK Meny
Normal

Stemmeskifte, skjeggvekst og utlandet er noe av det fremtiden har å by på

Men akkurat nå er det filmpremiéren som er det viktigste.

Marcus og Martinus intervju

Fjortenåringer flest ligger har mye upløyd mark foran seg, men disse to har allerede opplevd mer enn mange gjør i løpet av et helt liv. Nå er sangfuglene og tvillingbrødrene Marcus og Martinus Gunnarsen klare med film. Dét hadde de aldri trodd.

– Vi hadde aldri planlagt dette. Det vi har fått til på grunn av fansen vår er helt utrolig, sier Marcus til NRK.

Dokumentarfilm om suksessen

Dokumentarfilmen om popfenomenene og ungpikeidolene har førpremiere på Colosseum kino i Oslo i dag. «Marcus & Martinus – Sammen om drømmen» heter dokumentaren om de to popidolene fra Trofors i Nordland, og filmteamet har fulgt 14-åringene gjennom to år, fra barnestjerner til å bli skandinavias største popfenomener.

– Hva ser dere mest frem til?

– Det er å se hvordan filmen har blitt, for når vi så den var den ikke helt ferdig, sier Marcus.

– Og å se den på storskjerm også da. Se reaksjonene til folk, legger Martinus til.

– Å jeg gleder meg sånn! bryter Marcus ut.

Marcus og Martinus på befaring i Spekrtum

Takker fansen

De er tvillinger, men forskjellige individer, og noen av ungjentene NRK møter utenfor Colosseum har klare oppfatninger om hvem som er favoritten.

– Kan du be Marcus være kjæresten min?! roper en av dem idet vi går inn for å møte brødrene.

– Vi har faktisk allerede måtte sende noen hjem fordi de var for lettkledde og det er kuldegrader ute, forteller Jarle Namtvedt, markedssjef og PR-ansvarlig i Norsk Filmdistribusjon.

Marcus og Martinus på den røde løperen foran Colosseum kino i Oslo

Marcus og Martinus på den røde løperen foran Colosseum kino i Oslo lørdag 14. januar 2017. De er på vei inn for å se dokumentaren om seg selv, «Marcus & Martinus – Sammen om drømmen».

Foto: Silje Rønning Kampesæter

Og brødrene er utrolig takknemlig for alle og enhver.

– Alt dette er ikke på grunn av oss. Det er på grunn av fansen vår. Alt det de har gjort. De hjelper oss med alt. De er som mamma og pappa for oss og er fantastiske, sier Marcus.

Vil samarbeide med Bruno Mars

– Hvor er dere om to år?

– Vi håper vi fortsetter med det vi gjør, har konserter i utlandet og har fått litt mer skjeggvekst, ler Marcus.

Martinus sier seg enig.

– Med skjeggveksten? spøker Marcus.

De ønsker begge å holde flere konserter utenlands, og ramser opp flere artister det hadde vært gøy å jobbe med. Zara Larsson, Justin Bieber, Rihanna. Men for Marcus er Bruno Mars den ultimate samarbeidspartneren akkurat nå.

– Om han ville laget en sang for oss, ville det vært kult, sier han.

– Har det å lage filmen gitt dere noen nye ideer?

– Vi kan ikke si for mye, men det er mye som skjer, sier Marcus hemmelighetsfullt.

Stemmeskifte-utfordringer

Men det skjer ting på flere fronter. De begynte som barnestjerne, nå er de tenåringer.

– Det begynner å skje ting, stemmeskifte, hvordan går det?

– Det går bra. Jeg har litt stemmeskifte, men det går fint – ennå, sier Martinus og legger til at det ikke har bydd på problemer så langt.

– Stemmene våre blir veldig fort slitne da. Stemmen blir fortere hås og når vi har for eksempel dobbeltkonserter er stemmen nesten brukt opp før neste konsert. Men vi gir likevel alt da, sier Marcus.

– Jeg kommer lysere enn Marcus da, sier Martinus

Marcus og Martinus om fotball

Kulturstrøm

 • «Mamma Mia»-oppfølger slo original

  Kinopremieren for «Mamma Mia! Here We Go Again» er den sterkeste åpningshelgen for en kinofilm i Norge siden 2015, skriver Dagbladet. Da besøkte over 170.000 kinogjengere James Bond-filmen «Spectre». «Mamma Mia! Here We go Again» ble sett av over 140.867 kinogjengere I helgen, viser tall fra Filmweb. Originalen «Mamma Mia» ble til sammenligning bare sett av drøyt 64.000 publikummere i åpningshelgen i 2008. Jeg rekker å lure på om alle de store hitene ble brukt opp i originalen, mente NRKs anmelder om den nye filmen.

  Lily James
  Foto: United International Pictures
 • Soulmusikk-fotografier utgis i bok

  Nær 300 fotografier som den amerikanske musikk-fotografen Bruce W Talamon tok av de største R & B-, funk- og soulartistene i USA på 1970-tallet og tidlig 1980-tall, utgis i en samlebok. De fleste bildene er aldri tidligere blitt publisert. Blant artistene som Talamon fikk komme nært inn på dagliglivet til, er Jackson 5, James Brown, Stevie Wonder og Diana Ross. Talamon sier til The Guardian at han aldri planla å bli fotograf, og mangler formell utdannelse. Det første bildet han tok var av Isaac Hayes på musikkfestivalen Wattstax i 1972. Konserten var en veldedighetskonsert til minne om det afroamerikanske opprøret i i bydelen Watts sør i Los Angeles.

  Diana Ross
  Foto: STR / REUTERS