Hopp til innhold

Mann for sitt ord

Ingen kan beskylde Geir Schau for ikke å tørre og ta utfordringer. Og når han først er inne i ei tatoveringssjappe, ja da tar han gjerne et par tattiser om gangen.

Geir Schau
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

- Du bør ha en historie bak tatoveringene dine. En grunn for hvorfor du har tatt dem, så det ikke bare blir noe helt intetsigende, formaner Geir

- Ja, og så er det skikkelig kjipt med sånne tattiser som alle har, som du har bladd deg frem til i boken på tattoosjappa. Det blir akkurat som når damer på julebordet har lik kjole.

Den siste reise

Tennplugg
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Geir har fire tatoveringer. De to første kom i forbindelse med serien ”Palme ved reisens slutt”, der Schau og Rune Gokstad kjørte til Frankrike i en gammel Citröen, der bilen tilslutt skulle få dø blant sine egne.

- Vi bestemte oss for å ta en tatovering hver da vi kom til Amsterdam. Rune tok et kinesisk tegn mens jeg ville ha en tennplugg.

Det viste seg å være vanskeligere enn først antatt å finne bilde av en tennplugg. Vi lette over alt, og måtte på internettkafé og greier. Dermed ble det internettkafé isteden for coffeeshop på meg i Amsterdam…

Citröen
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Og da Rune kom med antydninger om at hans lille tatovering på leggen gjorde mer vondt enn Geirs mye større tennplugg, var konkurranseinstinktet tent, dermed bar det i gang med tatovering nummer to.

- Jeg sa: greit, så få en på leggen også, da. Og så hadde jeg en sukkerpose med Citröen i lomma, så da ble det sånn.

Han som tatoverte meg hadde lagd Harley-er og mye sånt før, men jeg var den første som ville ha Citröen, smiler Geir.

Og hvordan gikk det med bilen? Jo da, Geir og Rune kom tilslutt frem til den franske riviera, og bilen ble knust i tusen biter i Nice. En verdig avslutning.

Militærmann

På venstrearmen har Geir en ”military tattoo”.

- Den er et slags ordspill. Jeg så på Edinburgh Military Tattoo, og syns det ble så dumt, dermed ble det korporal-tatovering på meg.

Military tattoo
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

For de litt ubevandrede innen militærverdenen kan vi opplyse om at er dette laveste rang i militæret.

Dame i fritt fall

Stupedama
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Samtidig kom også stupedama. Alle husker saltlakris pastillene med stupedama? De eksisterer for så vidt enda.  

- Jeg syns stupedama er et utrolig tøft bilde. Så jeg dro til Brynild og fikk printet ut originalen. Den finnes i fire forskjellige versjoner, tror jeg, etter hvert har hun fått både bikini og utslått hår, men dette er den første versjonen med badehette og hel badedrakt.

Stupedamen svever beleilig i åpent fall nedover korsryggen på Geir.

- Samtidig får det fokus vekk fra rørleggersprekken da, gliser han.

Midtlivskrise?

Du begynte litt sent med tatoveringer?

- Ja, jeg kjøpte ikke Harley Davidson da jeg fylte 40, men har tatt det igjen med tattisene isteden. Nå holder det for en stund.

Men man skal aldri si aldri. Muligens kommer det flere etter hvert. Kanskje får stupedama litt blått bølgeskvulp å stupe etter, eller muligens kommer det kanskje en abbor på leggen. Geir synes formen på leggen passer så bra til en abbor.

- Sånne vaskelapper og strekkoder er jo også litt artige, da, men nå er det så mange som har det.

- Og gamle sjømannstatoveringer er kule, bestefaren min hadde et anker og et bomsemerke. Uansett, helt med det første blir det nok ikke.

Om da ikke noen kommer med en utfordring han ikke kan si nei til…

Lytternes tatoveringer

Gjennom hele sommeren kan du sende inn bilder av din tatovering til Reiseradioen og selvsagt vil vi kåre Norges fineste. Og gi oss gjerne en liten forklaring eller historien bak tatoveringen.

Send oss et bilde og en eventuell kort beskrivelse på MMS. Kodeord tattis (beskrivelse) til 1987 .

Se folkets tatoveringer her!  

Verdensmester på armen?

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters