NRK Meny
Normal

Mammut

En nydelig film om foreldres kjærlighet for barna og mellom mann og kvinne. Desverre virker plottet ufokusert og likegyldig.

Mammut
Foto: Sandrew Metronome/Memfis Film/Per-Anders Jörgensen

Mannen bak "Mammut" er den svenske filmskaperen Lucas Moodysson (”Tilsamans”, ”Fucking Åmål", ”Lilja forever”). Mammut er hans første film på engelsk.

Rik familie

Vi møter en rik familie i New York, hvor far er gründer av et webspill og mor er kirurg på akutten. Begge er så opptatte med jobb og karriere at de ikke har særlig tid til barnet på 7 år. Det sørger barnepiken fra Filipinene for – hun på sin side savner sine egne barn i hjemlandet. De rike har ikke tid til å ta seg av barn – de fattige har ikke råd.

(Saken fortsetter under bildet)

Mammut

Gael García Bernal i rollen som Tom Vidales i Lukas Moodyssons nye film 'Mammut'.

Foto: Sandrew Metronome/Memfis Film/Per-Anders Jörgensen

Uklart fokus

Filmen sier noe om sexturisme, pedofili, teknologien som fremmedgjør og forholdet mellom foreldre og barn. Handlingen utfolder seg samtidig på tre forskjellige steder; i USA, i Thailand og på Filipinene.

Det virker som Moodysson er inne på mange tema, men glemmer å fortelle historien – fokuset er uklart.

Terningkast 4.

Kulturstrøm

 • TV2-reporter er løslatt

  TV2-journalisten Kadafi Zaman har fått innvilget kausjon i alle saker i mandagens rettsmøte i Pakistan, ifølge hans forsvarer Imran Bamta.

  – Jeg er løslatt. Dommeren skjønte at saken er oppspinn. Jeg har vært vitne til ekstrem politibrutalitet, skriver Zaman i en tekstmelding til NRK.

 • Sommer i P2

  Tidlegare kulturminister Valgerd Svarstad Haugland er gjest i radioprogrammet «Sommer i P2». Ho spør seg sjølv kva som har forma henne til ein sterk meiningsberar, og spelar mellom anna av Bobbysocks «La det swinge», som ho fekk kritikk for framføringa av i 2001.

  - Ei kvinne ba om møte med meg. Ho hadde hatt vonde opplevingar av seksuell karakter. Tidlegare KrF-leiar Valgerd Svarstad Haugland fortel om den sommaren ho valde å stå på kvinnas side og etter kvart mista tilliten i partiet og gjekk av. Og ho spør seg sjølv om kva som har forma henne til ei sterk meiningsberar.
 • Drake er nummer éin på Billboard

  Det nye albumet til Drake, «Scorpion», held seg på førsteplass av den amerikanske albumlista for andre veke på rad, melder Billboard. Dette er det fjerde albumet totalt i 2018 som har meir enn éi veke på toppen av lista. P3 gav plata terningkast fem, og meinte at rapparen tilfredsstiller både hiphop- og r & b-fans.

  DRAKE
  Foto: AARON M. SPRECHER / AFP