Mammut

En nydelig film om foreldres kjærlighet for barna og mellom mann og kvinne. Desverre virker plottet ufokusert og likegyldig.

Mammut
Foto: Sandrew Metronome/Memfis Film/Per-Anders Jörgensen

Mannen bak "Mammut" er den svenske filmskaperen Lucas Moodysson (”Tilsamans”, ”Fucking Åmål", ”Lilja forever”). Mammut er hans første film på engelsk.

Rik familie

Vi møter en rik familie i New York, hvor far er gründer av et webspill og mor er kirurg på akutten. Begge er så opptatte med jobb og karriere at de ikke har særlig tid til barnet på 7 år. Det sørger barnepiken fra Filipinene for – hun på sin side savner sine egne barn i hjemlandet. De rike har ikke tid til å ta seg av barn – de fattige har ikke råd.

(Saken fortsetter under bildet)

Mammut

Gael García Bernal i rollen som Tom Vidales i Lukas Moodyssons nye film 'Mammut'.

Foto: Sandrew Metronome/Memfis Film/Per-Anders Jörgensen

Uklart fokus

Filmen sier noe om sexturisme, pedofili, teknologien som fremmedgjør og forholdet mellom foreldre og barn. Handlingen utfolder seg samtidig på tre forskjellige steder; i USA, i Thailand og på Filipinene.

Det virker som Moodysson er inne på mange tema, men glemmer å fortelle historien – fokuset er uklart.

Terningkast 4.

Kulturstrøm

 • Ukjent Rembrandt i Sverige?

  Kunsthistoriker og konservator Anna Bronzoni Catellani er sikker i sin sak: Et angivelig selvportrett av Rembrandt som befinner seg i Sverige er ekte. – All teknisk analyse tilsier at dette er malt av mesteren selv, sier hun til Sveriges Radio. I så fall er det verdt flere titalls millioner kroner.

 • Sparket dirigent inn i varmen

  Italienske Daniele Gatti ble sparket på dagen i et av verdens ledende symfoniorkestre, Concertgebouw i Amsterdam etter anklager om seksuell trakassering. Nå har to av hans dirigentvenner invitert ham inn i varmen igjen. Ifølge SlippedDisc har Mariss Jansons invitert ham til å dirigere Bayersk Radio Symfoniorkster, mens Valery Gergiev har invitert ham til St. Petersburg.

  Daniele Gatti
  Foto: STUART RAMSON / AP
 • Kanye West i Uganda

  Kanye West, som nå kaller seg Ye, er i Uganda for å ferdigstille sitt kommende album «Yandi». Den særegne artisten har nå lagt ut en video på Twitter, der han under overskriften «Spaceship calling Earth» hilser fra noe han kaller 3 Dome Uganda. Ifølge sørafrikanske Times har mange spekulert i at det kan dreie seg om et popup-studio (NTB).

  Kanye West
  Foto: Eduardo Munoz / Reuters