The Uninvited

En klype spøkelseshistorie, et dryss ren skrekk og mesteparten psykologisk grøsserthriller. Nitimens anmelder syns filmen er litt i slekt med Pål Sletaunes ”Naboer”.

Anna (Emily Browning) og søsteren Alex (Arielle Kebbel)
Foto: Photo Credit: Kimberley French / Kimberley French

Filmen er ikke på helt på topp nivå blant psykologiske skrekkthrillere. Men den er ganske fiffig og vellaget bortsett fra en del unødvendige "klisje-groteskerier", som rennende blod fra nøkkelhull og sprikende skjelletter.

Sammenbrudd

Hovedrollen, den unge jenta Anna, spilles av Emily Browning. Anna er en ung jente som slipper ut fra psykiatrisk sykehus etter et sammenbrudd. Hennes sykelige mor døde i en branneksplosjon i et båthus. Anna lider av fryktelige mareritt og klandrer seg selv for å ikke ha reddet moren.

Annas far, en berømt og rik forfatter, faller for morens sykepleier – en veldreid og mye yngre blondine. Men hvem er denne damen egentlig? Var morens død en ulykke eller har den onde stemoren en finger med i spillet? Stemingen blir stadig skumlere og mer truende, og nye drap skjer.

(Saken fortsetter under bildet)

The uninvited

Farens nye kjæreste, morens sykepleier.

Foto: United International Pictures

Hør Nitimens anmelder om filmen her

Virkelighet eller fantasi

Det er vanskelig å skille mellom hva som er virkelighet og hva som er galskap og fantasier i denne nifse historien. Spenningen er godt bygget opp.

Konklusjon: Bitene i filmpuslespillet legges snedig ut med god timing – slik at vi tror hvilken retning historien tar – men her blir det mange overraskelser. En nifs og nervepirrende film som får terningkast 3.

The uninvited

Annas kjæreste, hvis skjebne er usikker.

Foto: United International Pictures

Kulturstrøm