Hopp til innhold

Magiens Arv

Et hørespill i seks deler for radio, nett og podkast. Bli med inn i en fantastisk verden og bli kjent med ungdommene Viljar og Neve. Som 16-åringer blir de lærlinger i magi. Det skal føre dem ut på mange farlige eventyr.

Magiens Arv
Foto: Illustrasjon: A.R. Yngve / NRK

Neve Kozuro tilhører det elektriske folket, mens Viljar Mentosos er fra Flunderby. De har ikke annet til felles enn at de fyller 16 år samme dag.

Bursdagen blir ikke helt som de har tenkt. Viljar blir hentet av magikeren Fieder, mens Neve blir oppsøkt av orakelet Prismai. De får vite at de er i stor fare, og at de må bli med som lærlinger i magi.

Viiljar og Neve får vite at de er utvalgte til å lære om magiens arv og til å bli gode magikere. Etterhvert møtes de fire og tar fatt på et farlig oppdrag: å beskytte magiens kammer.

Ond magiker

Men det er en annen som er ute etter magiens kammer. Den onde magikeren Chlor, som holder deler av verden i en jernklo på sin jakt etter kammeret. Chlor har spioner overalt. Og de skjønner fort at Neve og Viljar kan bli farlige og hindre Chlor i å nå hans mål.

Chlor beordrer at de to ungdommene, og Prismai og Fieder, må stoppes. For enhver pris...

Magiens Arv er en fantasyfortelling skrevet av A.R. Yngve

Du kan følge den spennende historien både på radio og web. På NRKSuper sine sider kan du bli med inn i universet til Viljar og Neve. Du kan løse quizen, besøke den magiske verden, lese mer om karakterene, bli med til magikernes Hvite by, eller den Røde verdens hovedstad; Mastropolis.

Medvirkende:

Neve - Kaia Varjord
Viljar - Mattis Herman Nyquist
Fjeder - Trond Brænne
Prismai - Eli-Anne Linnestad
Chlor - Nils Ole Oftebro
Sassistia - Kiki Stormo
Neves far - Håkon Ramstad

Andre medvirkende: Yngve Berven, Espen Beranek Holm, Damir Pudar, Kouame Sereba og Andrè Haglund

Lyddesign: Tormod Nygaard
Regi: Guri Skeie
Produksjonsleder: Evy Finholt
Musikk: Øystein Vesaas

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober