NRK Meny
Normal

Jul med Stompa

Mens julefreden er i ferd med å senke seg over landet, er det ikke fullt så harmonisk på Langåsen pensjonatskole. Gled til et gjenhør med «Stompa på fotojakt» og «Tørrdals gamle krukke» i barneteatret.

Stompa i klasserommet

Lektor Tørrdal, i Gisle Straumes skikkelse, styrer guttene på Langåsen pensjonatskole med fast hånd.

Foto: Aaserud, Ivar / SCANPIX

«Stompa på fotojakt» kan du høre lørdag 19. desember, mens «Stompa og Tørrdals gamle krukke» står på sendeplanen andre juledag, altså lørdag 26. desember.

«Stompa på fotojakt» er skrevet av Anthony Buckeridge, og er oversatt, dramatisert og instruert av Nils-Reinhardt Christensen.
Lyddesign: Odd Rinnan.

De som er med:

Stompa – Lars Nordrum
Bergen – Sverre Hansen
Bodø – Dan Fosse
Lektor Tørrdal – Gisle Straume
Lektor Brandt – Arne Lie
En brannmann – Håkon Arnold
Bråten – Arne Bang-Hansen

Sendt første gang i 1958

Kulturstrøm

 • Freder den amerikanske ambassaden

  Riksantikvaren besluttet onsdag å frede den trekantede bygningen i Oslo sentrum som tidligere var USAs ambassade. Den regnes for å være et sentralt verk av den verdenskjente finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, opplyser Riksantikvaren i en pressemelding.

  Den amerikanske ambassade
  Foto: norway.usembassy.gov
 • – Jobbet med Beyoncé og Jay-Z

  Den norske produsenten, artisten og låtskriveren Fredrik William Ball, bedre kjent som Fred Ball, forteller at han har bidratt til tre av låtene på det nye albumet til Beyoncé Knowles og Jay-Z. Paret slapp albummet lørdag, og fredrikstadmannen Ball melder på sin instagramkonto at han klyper seg i armen over at han har jobbet med de to. Ball ga ut soloalbummet Pleasure i 2003 og har senere jobbet både med egen musikk og produsert for blant andre Bertine Zetlitz, Brett Anderson, Jarle Bernhoft, KT Tunstall og Sophie Ellis-Bextor.

  Laster Instagram-innhold
 • Michael Jackson på Broadway

  En musikal inspirert av livet til Michael Jackson og med sanger fra hans rikholdige katalog åpner på Broadway i 2020. Musikalens handling skal føres i pennen av Lynn Nottage, kjent for å skildre marginaliserte mennesker. Nå gyver hun løs på Michael Jacksons liv, sammen med regissøren og koreografen Christopher Wheeldon. (NTB)

  Michael Jackson
  Foto: Nyhetsspiller

Flere kulturnyheter