Jul med Stompa

Mens julefreden er i ferd med å senke seg over landet, er det ikke fullt så harmonisk på Langåsen pensjonatskole. Gled til et gjenhør med «Stompa på fotojakt» og «Tørrdals gamle krukke» i barneteatret.

Stompa i klasserommet

Lektor Tørrdal, i Gisle Straumes skikkelse, styrer guttene på Langåsen pensjonatskole med fast hånd.

Foto: Aaserud, Ivar / SCANPIX

«Stompa på fotojakt» kan du høre lørdag 19. desember, mens «Stompa og Tørrdals gamle krukke» står på sendeplanen andre juledag, altså lørdag 26. desember.

«Stompa på fotojakt» er skrevet av Anthony Buckeridge, og er oversatt, dramatisert og instruert av Nils-Reinhardt Christensen.
Lyddesign: Odd Rinnan.

De som er med:

Stompa – Lars Nordrum
Bergen – Sverre Hansen
Bodø – Dan Fosse
Lektor Tørrdal – Gisle Straume
Lektor Brandt – Arne Lie
En brannmann – Håkon Arnold
Bråten – Arne Bang-Hansen

Sendt første gang i 1958

Kulturstrøm

 • USA sender kunstskatter til Irak

  USA vil tilbakeføre rundt 17.000 arkeologiske kunstgjenstander til Irak. Iraks statsminister Mustafa al-Kadhemi, som tirsdag møtte president Joe Biden i Det hvite hus, skal ta med seg mest mulig av skattene når han torsdag flyr hjem til Bagdad.

  Mye stammer fra det gamle Mesopotamia, og mange små dokumentbiter viser hvordan handelen foregikk i den sumeriske perioden 3000–4000 år før vår tidsregning, heter det i en uttalelse fra kulturdepartementet. Kulturminister Hassan Nazim sier at dette er den største tilbakeføringen av stjålne skatter til Irak noensinne.

 • Mathias Calmeyer er død

  Skuespilleren, dramatiker og regissør Mathias Calmeyer har gått bort etter lang tids sykdom, melder Dagbladet. Han ble 57 år gammel. Calmeyer er sønn av skuespiller Joachim Calmeyer. Han etterlater seg kone og to barn.

  Mathias Calmeyer
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • ZZ Top-musiker Dusty Hill er død

  Ifølge bandvennene i ZZ Top, Billy Gibbons og Frank Beard, døde Dusty Hill hjemme i Houston, Texas. Bassisten ble 72 år. – Vi er dypt lei oss over å høre nyheten om at vår venn, Dusty Hill, har gått bort mens han sov hjemme i Houston. Vi, sammen med en hærskare av av ZZ Top-fans over hele verden, vil savne din stødige tilstedeværelse, skriver bandet på sin Facebook-side.

  Dusty Hill
  Foto: Lionel Cironneau / AP