Jul med Stompa

Mens julefreden er i ferd med å senke seg over landet, er det ikke fullt så harmonisk på Langåsen pensjonatskole. Gled til et gjenhør med «Stompa på fotojakt» og «Tørrdals gamle krukke» i barneteatret.

Stompa i klasserommet

Lektor Tørrdal, i Gisle Straumes skikkelse, styrer guttene på Langåsen pensjonatskole med fast hånd.

Foto: Aaserud, Ivar / SCANPIX

«Stompa på fotojakt» kan du høre lørdag 19. desember, mens «Stompa og Tørrdals gamle krukke» står på sendeplanen andre juledag, altså lørdag 26. desember.

«Stompa på fotojakt» er skrevet av Anthony Buckeridge, og er oversatt, dramatisert og instruert av Nils-Reinhardt Christensen.
Lyddesign: Odd Rinnan.

De som er med:

Stompa – Lars Nordrum
Bergen – Sverre Hansen
Bodø – Dan Fosse
Lektor Tørrdal – Gisle Straume
Lektor Brandt – Arne Lie
En brannmann – Håkon Arnold
Bråten – Arne Bang-Hansen

Sendt første gang i 1958

Kulturstrøm

 • Skal lage nytt studioalbum

  Coldplay skal jobbe med et nytt album neste år, ifølge Mat Whitecross som er regissøren bak filmen «A Head Full Of Dreams», som forteller den 20 år lange historien om bandet, melder underholdningsnettstedet NME. – De har hatt pause i år, noe de ikke har for vane, sier Whitecross til nettstedet. Det nye studioalbumet blir Coldplays åttende.

  Coldplay
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP
 • Filmanmeldelse: Rafiki

  Den Kenyanske filmen Rafiki ble først bannlyst i hjemlandet, der likekjønnede forhold er straffbart med opptil 14 års fengsel. Dette understreker bare temaet i denne historien, som er en varm og øm fortelling om homofil kjærlighet som blir møtt av samfunnet på brutalt vis, mener NRKs anmelder. Terningkast 4.

  Rafiki
  Foto: Europafilm