«Fanget» fenger barna

«Fanget» heter Radioteatrets nyeste korthørespill for barn. Det sendes for tiden i Lørdagsbarnetimen, men kan også streames og lastes ned her!

Fanget i en gruve

Vi kan allerede nå røpe at barna som blir fanget inni fjellet ser lyset i tunnellen, etter fem strabasiøse episoder.

Foto: Martin Kierstein / Colorbox

«Fanget» er historien om en gruppe barn som utforsker sølvgruvene i Kongsberg. Brått går det et ras, og fire av dem blir stengt inne i stummende mørke.

Må samarbeide

Så starter kampen for å finne veien ut. Barna må samarbeide - jenter med gutter og små med store, og det har de ikke vært så gode til før. Men nå er det for mye som står på spill, og de finner fort ut at det lønner seg å være på samme lag.

Episodene er på mellom 10 og 13 minutter og er skrevet av Bjørnar Teigen. Tilfeldighetene ville det slik at han forfattet en historie som er svært aktuelle for barn, som i høst fulgte med på nyhetene om gruvearbeiderne som var stengt inne dypt nede i fjellet i Chile.

«Fanget» er laget for aldersgruppen 8-12 år.

Kulturstrøm

 • USA sender kunstskatter til Irak

  USA vil tilbakeføre rundt 17.000 arkeologiske kunstgjenstander til Irak. Iraks statsminister Mustafa al-Kadhemi, som tirsdag møtte president Joe Biden i Det hvite hus, skal ta med seg mest mulig av skattene når han torsdag flyr hjem til Bagdad.

  Mye stammer fra det gamle Mesopotamia, og mange små dokumentbiter viser hvordan handelen foregikk i den sumeriske perioden 3000–4000 år før vår tidsregning, heter det i en uttalelse fra kulturdepartementet. Kulturminister Hassan Nazim sier at dette er den største tilbakeføringen av stjålne skatter til Irak noensinne.

 • Mathias Calmeyer er død

  Skuespilleren, dramatiker og regissør Mathias Calmeyer har gått bort etter lang tids sykdom, melder Dagbladet. Han ble 57 år gammel. Calmeyer er sønn av skuespiller Joachim Calmeyer. Han etterlater seg kone og to barn.

  Mathias Calmeyer
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • ZZ Top-musiker Dusty Hill er død

  Ifølge bandvennene i ZZ Top, Billy Gibbons og Frank Beard, døde Dusty Hill hjemme i Houston, Texas. Bassisten ble 72 år. – Vi er dypt lei oss over å høre nyheten om at vår venn, Dusty Hill, har gått bort mens han sov hjemme i Houston. Vi, sammen med en hærskare av av ZZ Top-fans over hele verden, vil savne din stødige tilstedeværelse, skriver bandet på sin Facebook-side.

  Dusty Hill
  Foto: Lionel Cironneau / AP