NRK Meny
Normal

«Fanget» fenger barna

«Fanget» heter Radioteatrets nyeste korthørespill for barn. Det sendes for tiden i Lørdagsbarnetimen, men kan også streames og lastes ned her!

Fanget i en gruve

Vi kan allerede nå røpe at barna som blir fanget inni fjellet ser lyset i tunnellen, etter fem strabasiøse episoder.

Foto: Martin Kierstein / Colorbox

«Fanget» er historien om en gruppe barn som utforsker sølvgruvene i Kongsberg. Brått går det et ras, og fire av dem blir stengt inne i stummende mørke.

Må samarbeide

Så starter kampen for å finne veien ut. Barna må samarbeide - jenter med gutter og små med store, og det har de ikke vært så gode til før. Men nå er det for mye som står på spill, og de finner fort ut at det lønner seg å være på samme lag.

Episodene er på mellom 10 og 13 minutter og er skrevet av Bjørnar Teigen. Tilfeldighetene ville det slik at han forfattet en historie som er svært aktuelle for barn, som i høst fulgte med på nyhetene om gruvearbeiderne som var stengt inne dypt nede i fjellet i Chile.

«Fanget» er laget for aldersgruppen 8-12 år.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller