Hopp til innhold

«Fanget» fenger barna

«Fanget» heter Radioteatrets nyeste korthørespill for barn. Det sendes for tiden i Lørdagsbarnetimen, men kan også streames og lastes ned her!

Fanget i en gruve

Vi kan allerede nå røpe at barna som blir fanget inni fjellet ser lyset i tunnellen, etter fem strabasiøse episoder.

Foto: Martin Kierstein / Colorbox

«Fanget» er historien om en gruppe barn som utforsker sølvgruvene i Kongsberg. Brått går det et ras, og fire av dem blir stengt inne i stummende mørke.

Må samarbeide

Så starter kampen for å finne veien ut. Barna må samarbeide - jenter med gutter og små med store, og det har de ikke vært så gode til før. Men nå er det for mye som står på spill, og de finner fort ut at det lønner seg å være på samme lag.

Episodene er på mellom 10 og 13 minutter og er skrevet av Bjørnar Teigen. Tilfeldighetene ville det slik at han forfattet en historie som er svært aktuelle for barn, som i høst fulgte med på nyhetene om gruvearbeiderne som var stengt inne dypt nede i fjellet i Chile.

«Fanget» er laget for aldersgruppen 8-12 år.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)