Hopp til innhold

Må ha sanghjelp på turné

Spice Girls har bestemt seg for å gjøre en gjenforeningsturné. Men de synger ikke godt nok.

Spice Girls, Victoria Beckham, Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Emma Bunton og Melanie Brown

Spice Girls, Victoria Beckham, Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Emma Bunton og Melanie Brown har bestemt seg for å gjøre comeback.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP

Spice Girls, 1997

Spice Girls fra den tiden suksessen ingen ende ville ta. I 1997 stakk de av med det gjeveste MTV-trofeet, prisen for beste gruppe.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Les også: Spice Girl saksøker Eddie Murphy

Les også: Usporty Spice

Les også: Siste spiker i Spice-kista

Mer om Spice Girls!

I følge svenske Expressen har jentene i Spice Girls fått 135 millioner svenske kroner hver for å gjøre turnéen. Men under de kommende konsertene trenger de digital hjelp for å pynte på sangstemmen sine.

Singel til jul

I følge britiske aviser skulle bandet i dag, torsdag, annonsere sine comebackplaner. Og de viste seg å ha rett. Jentene skal også slippe en singel rundt juletider og deretter reise på verdensturné.

Det er ennå ukjent hvor veien går på turnéen, men i følge avisene har både Geri ”Ginger-Spice” Halliwell (34), Victoria ”Posh-Spice” Beckham (33), Melanie ”Sporty-Spice” Chisholm (33), Melanie ”Scary-Spice” Brown (32) og Emma ”Baby-Spice” Bunton (31), gått med på turnéplanene.

- Vi har diskutert det

Det er tidligere Melanie Chrisholm som har vært mest imot å gjøre en slik turné, men sier at det nå er mer hold i ryktene:

- Jeg har alltid sagt at jeg ikke ønsker å gjøre dette – at vi bør la fortid være fortid. Men for første gang er det nok en viss sannhet i ryktene. Vi har diskutert det, og det kan kanskje hende, sier Chrisholm til Daily Mail .

Senere på dagen i dag kom endelig annonseringen på jentenes nettsted. I kjent stil, ja, nesten som de aldri har vært borte, utbasunerer de: «Girl power is back and stronger than ever».

11 konserter

Spice Girls vil holde 11 konserter rundt om i verden i desember i år og januar neste år.

De åpner turneen i Los Angeles i USA fredag 7. desember og fortsetter til Las Vegas, New York, London, Köln, Madrid, Beijing, Hongkong, Sydney, Cape Town og Buenos Aires.

Men til tross for utsikter til store inntekter kommer ikke alle konsertene til å være fullstendig live. Spice Girls kommer i følge Expressen til å bruke ferdiginnspilte partier der stemmene er blitt digitalt forbedret, melder den samme avisa .

Får hjelp av datamaskin

Disse opptakene kommer til å bli brukt til å forsterke stemmene deres under de kommende konsertene, hjulpet av en datamaskin som setter inn opptakene når det går galt.

- Når de synger kommer et dataprogram til å korrigere feilene sånn at lyden kommer ut slik man vil at det skal høres ut, sier en kilde til Daily Mail. 

Spice Girls annonserer comebackplanene

Torsdag annonserte jentene i Spice Girls sine comebackplaner i London.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters