Hopp til innhold

Beckham avslører at mikrofonen var skrudd av under Spice Girls-konsertene

Victoria Beckham innrømmer at mikrofonen hennes var skrudd av under Spice Girls-konsertene. – De pleide å slå den av og bare la de andre synge, sier Beckham.

Spice Girls i Vancouver 2007

SYNGER IKKE: Mikrofonen til Beckham var skrudd av under de fleste opptredener med Spice Girls.

Foto: Don MacKinnon / AFP

Den tidligere popstjernen kom med en pinlig innrømmelse under en utstilling i regi av Vogue i London torsdag kveld, skriver The Sun.

Victoria Beckham, tidligere kjent som «Posh-Spice» i Spice Girls, avstod fra å synge på nesten hver eneste konsert med popgruppen.

– Produsentene pleide å slå den av og bare la de andre jentene synge, sa Beckham i sin tale på Vogues moteutstilling torsdag.

Se bildegalleri nederst i saken.

Laster Twitter-innhold

Måtte mime under Spice Girls-konsertene

Den britiske gruppen erobret 90-tallets musikkscene med poplåter som «Wannabe» og «Who Do You Think You Are», og har solgt over 80 millioner plater.

Geri Haliwell, Emma Bunton, Melanie Brown, Melanie Chisholm og Victoria Beckham utgjør jentegruppa som har solgt flest plater i historien, og ansees som det nest største britiske popfenomenet siden Beatles.

Men selv om Spice Girls regnes for å være en av de mest populære popgruppene gjennom tidene, bidro ikke alle med musikken.

Det hørte med til unntakene at Beckham sang på konsertene.

– Jeg ble oppfordret til å mime mens de andre jentene sang, sa Beckham, og innrømmet at lydprodusentene ofte synes hun sang for falskt til at stemmen hennes burde høres.

Spice Girls, 1997

STORE STJERNER: De fem jentene i Spice Girls turnerte verden rundt gjennom 90-tallet. Men bare fire av dem sang live under konsertene.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix
Spice Girls besøker Oslo

VIDEO: Spice Girls i Oslo.

Musikksjef: – Ikke overraskende

NRK P3s musikksjef, Mats Borch Bugge, er ikke sjokkert over avsløringene som kommer fra Victoria Beckham. Han sier det forekommer mye juks med artistenes stemmer på konserter, ofte uten at publikum vet det.

– De fleste fans tror nok på det de hører, og regner med at artistens stemme er ekte. Det er ikke alltid tilfelle, sier Bugge.

Han forteller at store artister som Britney Spears og Kanye West ofte benytter «sing back», slik at artisten kan konstrere seg om koreografien og sceneshowet uten å tulle det til med sangtonene.

Likevel synes han det er trist at Spice Girls ikke var så ekte som man har trodd. Selv har han låta «Say You'll Be There» som favoritt.

Mats Borch Bugge under Spellemann 2014

MYE JUKS: NRK P3s musikksjef Mats Borch Bugge sier juksing med sangstemmen er et utbredt fenomen i bransjen. Artistene hjelpes ofte av «sing back».

Foto: Erik Waage / NRK

– Det er pussig at en jentegruppe som primært driver med musikk settes sammen med folk som ikke kan synge, sier Bugge.

Samtidig understreker han at Spice Girls var et produkt som handlet om langt mer enn musikk.

Borch Bugge synes det er oppsiktssvekkende at Beckhams hemmeligheter har blitt skjult såpass lenge.

– Nå forstår vi hvorfor hun konsekvent har frastøtt seg alle forslag om en gjenforening av Spice Girls, sier han.

Det er foreløpig ikke kjent om Bckhams mikrofon også ble skrudd av under plateinnspillingene til den populære popgruppen.

Victoria Beckham og sønnen Brooklyn Beckham

HYLLER MOREN: Sønnen Brooklyn Beckham priset moren på Twitter i etterkant av avsløringene. Her er de to fotografert på Beckhams private instagram-konto.

Foto: Privat/Instagram / NRK

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.