NRK Meny
Normal

Lillo-Stenberg fikk Prøysen-prisen

- Noe jeg kan klamre meg til når jeg ikke føler meg så flink, sa Lars-Lillo Stenberg.

Lars Lillo-Stenberg ble torsdag tildelt Prøysen-prisen for 2006.
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Forfatteren Rune Belsvik fikk teskjekjerring-prisen.
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Musiker og tekstforfatter Lars Lillo-Stenberg har fått Prøysen-prisen for 2006. Den karamellen vil han suge på når ting går trått.

- Jeg setter Prøysen veldig høyt, så det er stas å få denne prisen, sa Lars Lillo-Stenberg til NTB etter prisutdelingen i Det Norske Teatret i Oslo torsdag.

- Hvis jeg føler meg udugelig innimellom, skal jeg minne meg selv på at jeg har i hvert fall fått Prøysen-prisen. Jeg har vært flink nok til det, sier Lillo-Stenberg.

Litt trist av Prøysen

For et drøyt år siden ga Oslo-artisten ut plata «Synger Prøysen», hvor han tar fram andre sider ved den folkekjære kunstneren.

- Når jeg hører på Prøysen, blir jeg innimellom litt lei meg. Det er en sørgmodig klangbunn i det meste av materialet hans. Selv i barnesanger som «Nøtteliten» og «Helene Harefrøken», sier Lillo-Stenberg, som likevel evner å se det fine i det såre og litt triste.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at Lars Lillo-Stenberg er barn av en ny generasjon som på en spennende måte har klart å videreføre noe essensielt av det Alf Prøysen sto for: nemlig å skape sitt eget univers.

Rune Belsvik også priset

Også forfatteren og dramatikeren Rune Belsvik, kjent for blant annet bøkene om «Dustefjerten», «Holesnusken» og «Bollefisen», ble satt pris på torsdag.

Han ble tildelt årets Teskjekjerring-pris. Prisen gis blant annet for fremragende innsats innenfor musikk, visekunst eller diktning rettet mot barn.

Hver av Prøysen-prisene består av en sølvplakett, samt 25.000 kroner.

- Planen nå? Jeg har en høy bunke med papirer hjemme, og de fleste er blanke, sa Belsvik.

(NTB)

Flere kulturnyheter