Lillo-Stenberg fikk Prøysen-prisen

- Noe jeg kan klamre meg til når jeg ikke føler meg så flink, sa Lars-Lillo Stenberg.

Lars Lillo-Stenberg ble torsdag tildelt Prøysen-prisen for 2006.
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Forfatteren Rune Belsvik fikk teskjekjerring-prisen.
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Musiker og tekstforfatter Lars Lillo-Stenberg har fått Prøysen-prisen for 2006. Den karamellen vil han suge på når ting går trått.

- Jeg setter Prøysen veldig høyt, så det er stas å få denne prisen, sa Lars Lillo-Stenberg til NTB etter prisutdelingen i Det Norske Teatret i Oslo torsdag.

- Hvis jeg føler meg udugelig innimellom, skal jeg minne meg selv på at jeg har i hvert fall fått Prøysen-prisen. Jeg har vært flink nok til det, sier Lillo-Stenberg.

Litt trist av Prøysen

For et drøyt år siden ga Oslo-artisten ut plata «Synger Prøysen», hvor han tar fram andre sider ved den folkekjære kunstneren.

- Når jeg hører på Prøysen, blir jeg innimellom litt lei meg. Det er en sørgmodig klangbunn i det meste av materialet hans. Selv i barnesanger som «Nøtteliten» og «Helene Harefrøken», sier Lillo-Stenberg, som likevel evner å se det fine i det såre og litt triste.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at Lars Lillo-Stenberg er barn av en ny generasjon som på en spennende måte har klart å videreføre noe essensielt av det Alf Prøysen sto for: nemlig å skape sitt eget univers.

Rune Belsvik også priset

Også forfatteren og dramatikeren Rune Belsvik, kjent for blant annet bøkene om «Dustefjerten», «Holesnusken» og «Bollefisen», ble satt pris på torsdag.

Han ble tildelt årets Teskjekjerring-pris. Prisen gis blant annet for fremragende innsats innenfor musikk, visekunst eller diktning rettet mot barn.

Hver av Prøysen-prisene består av en sølvplakett, samt 25.000 kroner.

- Planen nå? Jeg har en høy bunke med papirer hjemme, og de fleste er blanke, sa Belsvik.

(NTB)

Kulturstrøm

  • Baldwin sier han ikke trakk av

    Hollywood-stjernen Alec Baldwin har for første gang latt seg intervjue om hendelsen der han skjøt og drepte en filmfotograf under en innspillingen av filmen «Rust». ABC har sluppet en kort video på Twitter der Baldwin sier at han ikke trakk av våpnet. I videoen kan man se en tydelig preget Baldwin som gråter. Intervjuet skal sendes torsdag kveld, amerikansk tid.

  • Mozartkulekonkurs i Saltzburg

    Den ærverdige sjokoladeprodusenten Salzburg Schokolade begjærer nå konkurs. Firmaet har eksistert siden 1800-tallet og lanserte den ikoniske "Mirabell Mozartkugel"-sjokoladen i 1948. Nå mister 140 arbeidere i Mozart-byen jobben, skriver nettstedet The Mayor. Imidlertid vil Mozartkuler fortsatt bli produsert av andre sjokolademerker, ettersom de ikke er opphavsrettslig beskyttet.

  • «Hodejegerne» blir norsk TV-serie

    TV 2 lager en ny stor TV-serie basert på Jo Nesbøs roman «Hodejegerne». I serien spilles hodejegeren Roger Brown av Axel Bøyum, er kjent fra serier som «Heksejakt» og «Heimebane». Serien blir en av kanalens storsatsinger i 2022 , melder VG.