Hopp til innhold

Lillo-Stenberg fikk Prøysen-prisen

- Noe jeg kan klamre meg til når jeg ikke føler meg så flink, sa Lars-Lillo Stenberg.

Lars Lillo-Stenberg ble torsdag tildelt Prøysen-prisen for 2006.
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Forfatteren Rune Belsvik fikk teskjekjerring-prisen.
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Musiker og tekstforfatter Lars Lillo-Stenberg har fått Prøysen-prisen for 2006. Den karamellen vil han suge på når ting går trått.

- Jeg setter Prøysen veldig høyt, så det er stas å få denne prisen, sa Lars Lillo-Stenberg til NTB etter prisutdelingen i Det Norske Teatret i Oslo torsdag.

- Hvis jeg føler meg udugelig innimellom, skal jeg minne meg selv på at jeg har i hvert fall fått Prøysen-prisen. Jeg har vært flink nok til det, sier Lillo-Stenberg.

Litt trist av Prøysen

For et drøyt år siden ga Oslo-artisten ut plata «Synger Prøysen», hvor han tar fram andre sider ved den folkekjære kunstneren.

- Når jeg hører på Prøysen, blir jeg innimellom litt lei meg. Det er en sørgmodig klangbunn i det meste av materialet hans. Selv i barnesanger som «Nøtteliten» og «Helene Harefrøken», sier Lillo-Stenberg, som likevel evner å se det fine i det såre og litt triste.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at Lars Lillo-Stenberg er barn av en ny generasjon som på en spennende måte har klart å videreføre noe essensielt av det Alf Prøysen sto for: nemlig å skape sitt eget univers.

Rune Belsvik også priset

Også forfatteren og dramatikeren Rune Belsvik, kjent for blant annet bøkene om «Dustefjerten», «Holesnusken» og «Bollefisen», ble satt pris på torsdag.

Han ble tildelt årets Teskjekjerring-pris. Prisen gis blant annet for fremragende innsats innenfor musikk, visekunst eller diktning rettet mot barn.

Hver av Prøysen-prisene består av en sølvplakett, samt 25.000 kroner.

- Planen nå? Jeg har en høy bunke med papirer hjemme, og de fleste er blanke, sa Belsvik.

(NTB)

Kulturstrøm

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP
  • Det kan bli streik under filmfestivalen i Cannes

    Ei veke før filmfestivalen i Cannes startar, kan det bli streik i filmbyen, skriv NTB,

    Rundt 100 personar, blant dei kinomaskinistar, billettseljarar og pressekontaktar, protesterer mot lønns- og arbeidsvilkår.

    Dei seier at dei ikkje ønsker å sette festivalen i fare, men få merksemd rundt spørsmål dei har prøvd å løfte fram i lang tid.