Se deLillos' splitter nye musikkvideo

Veteranene har tenkt nytt i musikkvideoen Rett og slett livet.

Rett og slett livet er deLillos' første singel fra det kommende albumet med samme navn. Ideen til sangen oppsto da deLillos spilte på kronprins Haakons 40-årsfeiring i fjor sommer.

– Kronprinsen ønsket seg sangen Kokken Tor, og jeg svarte "rett og slett" fra scenen. En time seinere leste jeg på VG Nett at kronprinsen hadde ønsket seg de to deLillos slagerne Kokken Tor og Rett og slett, sier Lars Lillo-Stenberg til NRK.

– I og med at sangen allerede var kjent, måtte jeg skyndte meg å lage en sang som faktisk het Rett og slett, fortsetter han.

deLillos - Rett og slett livet

DeLillos nyeste album, Rett og slett livet, slippes 13. oktober 2014.

Foto: Cato Skogvoll

Låten er produsert av Kyrre Fritzner, som også kan ta æren for monsterhiten Neste sommer. Resten av albumet er det Jan Erik Kongshaug som står bak.

Videoen skiller seg ut

Musikkvideoen til Rett og slett livet er basert på selve sangteksten, og skiller seg fra deLillos tidligere videoer.

Se musikkvideoen i bunn av saken.

– Teksten er en såpass sterk del av låten at vi ønsket å fremheve og forsterke den. Videoen passer godt sammen med sangen, og både vi og deLillos er veldig fornøyde, sier Mona Olsen, product manager i plateselskapet Warner Music.

Figurene i videoen stammer fra en gammel plansje Lars Lillo-Stenberg hadde liggende hjemme. Frontfiguren tok med plansjen til animatør Cato Skogvoll, noe som resulterte i både musikkvideo og albumcover.

En rekke album

DeLillos har holdt det gående i flere tiår, men gleder snart fansen med nok et etterlengtet album. Rett og slett livet slippes 13. oktober.

– Albumet består av typiske deLillos-tekster, men det er også litt variasjon og noen overraskelser, sier Olsen til NRK.

Gruppa slapp sitt første album i 1986, som fikk navnet Suser av gårde.

– Noe av det som er spennende med deLillos, er at de lever ennå til tross for å ha holdt på i så mange år som de har gjort. Vi er godt fornøyd med at de unge hører på musikk som har betydd mye for norsk musikkhistorie, sier Olsen.

Hall of fame

I løpet av sin lange karriere, har deLillos blitt hedret ved flere anledninger. Tidligere i år ble gruppen innlemmet i Rockheim Hall of Fame sammen med Knutsen og Ludviksen og Øystein Sunde.

Nåløyet på Rockheim er trangt. Kriteriet for å havne i Hall og Fame, er at artisten eller gruppen må ha hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse.

DeLillos har vært nominert til flere Spellemannpriser, og har stukket av med seieren to ganger. I 1993 vant de i kategorien rock med Sent og tidlig og to år senere ga Neste sommer dem nok en Spellemannpris.

deLillos

DeLillos' nye musikkvideo, Rett og slett livet, skiller seg fra alle andre musikkvideoer den populære gruppen har laget i løpet av sin nesten 30 år lange karriere.

Foto: Stian Andersen

Musikkvideoen til Rett og slett livet er produsert av iProduksjon ved Niklas Røseth.

Kulturstrøm

  • Sprikande konseptalbum frå Coldplay

    På «Music of the Spheres» har frontmann Chris Martin dikta opp eit parallelt solsystem, der kvar låt representerer ein planet og folket som bur der. «Sprikande og retningslaust», skriv musikkmeldar Sjur Systad Tyssen i P3. Terningkast 3.

    Coldplay 2021
    Foto: James Marcus Haney