Hopp til innhold

Lars Lillo-Stenberg innlagt med hjerteinfarkt

DeLillos avlyser alle konserter ut august som følge av vokalistens sykehusinnleggelse.

Lars Lillo-Stenberg på scenen på Skaugum i 2013.

INNLAGT MED HJERTEPROBLEMER: Lars Lillo-Stenberg er innlagt på sykehus med hjerteinfarkt. Bandet melder på Facebook at det etter forholdene står bra til.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Lars Lillo-Stenberg, vokalist i deLillos er lagt inn på sykehus med hjerteinfarkt.

Det skriver bandet i en pressemelding på sin Facebook-side torsdag. Det var TV 2 som først omtalte saken.

Avlyser konserter

DeLillos har ni planlagte konserter igjen av sin sommerturné for 2016. Bandet har avlyst syv av disse.

Etter planen skulle DumDum Boys, Raga Rockers, Valentourettes og deLillos stå på samme scene under Buktafestivalen i Tromsø 23. juli.

– Vi gledet oss stort til å se «de fire store» på samme scene i Tromsø, men det er bare en detalj i den store sammenhengen. Nå håper vi bare det går bra med Lillo-Stenberg, at han kommer seg og ikke får noen varige mén, sier bookingsjef i Buktafestivalen Robert Dyrnes.

Den første planlagte konserten for deLillos var i Farsund på Paradise Live 19. juli.

Initiativtaker Gunnar Fossland sier at han har innkalt til styremøte torsdag kveld for å finne ut hva festivalen gjør videre.

– Først og fremst vil jeg si at det er bra dette ble oppdaget tidlig og at det går bra med Lillo-Stenberg. Når det gjelder konserten er det veldig synd, de var hovedattraksjonen vår sammen med Tønes. Nå vil vi prøve å finne et bra alternativ, sier Fossland.

Om festivalen vil refundere billetter på grunn av den avlyste konserten, sier Fossland det er for tidlig å svare på.

– Ønsker ham god bedring

Kari-Anne Røisland, festivalsjef for Trebåtfestivalen i Risør, sier at hun først og fremst synes det er trist å høre at Lillo-Stenberg er blitt syk.

– Vi ønsker han god bedring og håper at han er på beina igjen så fort som mulig. Det er det viktigste, sier Røiseland.

Hun vil ikke si noe mer om hva som eventuelt skjer videre med festivalprogrammet før hun har fått snakket med managementet til deLillos.

deLillos skulle også spilt på OBOS På Månen, arrangert av Månefestivalen i Fredrikstad. Hege Asplund, som er ansvarlig for konserten sier de er i gang med å finne en erstatter.

– En konsert er en konsert, men helsa er aller viktigst. Vi håper han kommer seg raskt på beina igjen og ønsker han all mulig god bedring, sier Asplund.

– Etter forholdene i god form

Ifølge bandet venter vokalisten på å få gjennomført en operasjon innen kort tid.

«Lars er etter forholdene i god form og alt er under kontroll. Vi er glade for at dette ble oppdaget tidlig, istedenfor på et senere og mye mer kritisk tidspunkt.»

Ifølge bandet betyr dette sannsynligvis at resten av bandets sommerturné og Lillo-Stenbergs soloopptredener blir avlyst.

Bandet skriver videre at de hadde gledet seg voldsomt til å møte publikum i sommer og at de synes situasjonen er fryktelig trist.

«Men vi er i hvert fall sikre på å komme sterkt tilbake i forbindelse med vår nye plateutgivelse til høsten. Når det gjelder alle festivalene så er det bare en ting å si: NESTE SOMMER.» skriver de avslutningsvis på Facebook.

Bandets manager, Carsten Jøssund, sier til NRK at bandet er blitt enige om å ikke si noe mer om saken enn det som står på Facebook-siden til deLillos.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.