NRK Meny
Normal

Leif Dubard er død

Den tidligere programlederen for «Ønskekonserten» er død, 84 år gammel.

Leif Dubard

Fram til han døde, var Leif Dubard moromann i «Det er lov å være blid» på TV 2.

Foto: Martin Østbye / Det er lov å være blid med Else

VG melder at Leif Wilhelm Dubard døde natt til mandag.

Han var lenge programleder for Ønskekonserten på NRK, og var også kanalvert i NRK Radio. Han har også hatt flere mindre skuespillerroller, som i« Jakten på nyresteinen» og «Min misunnelige frisør». Han mottok Lytterprisen, som gis ut av Riksmålsforbundet, i 1992.

Den siste tiden har han vært kjent for mange som moromann i Else Kåss Furuseths program «Det er lov å være blid» på TV 2. For 10 år siden hadde han rollen som gammel trendreporter i «Rikets røst» på samme kanal. I flere sesonger var han også fortellerstemme i TV-programmet «Lydverket» på NRK.

– Det var en ære å få lov til å jobbe med Leif Dubard, verdens mest sporty 84-åring. Gjennom livet spilte han mange forskjellige roller, fra sindig hallomann til bajas, alltid med stor kjærlighet, sier Else Kåss Furuseth til VG.

Leif Dubard

Leif Dubard var i en årrekke hallomann på NRK Radio og programleder i «Ønskekonserten».

Foto: NRK / NRK/Arkiv

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix